NBA

Analiza meča LA Klipers - Dalas: Harden kao iz dana Hjustona, Dončić mora da bude još bolji!

komentari (0)

Izvor: NBA No Limits

22.04.2024 10:57
Džejms Harden i Luka Dončić AP Photo/Ashley Landis
Džejms Harden i Luka Dončić

Furija tima iz Los Anđelesa, veća koncetracija i samopouzdanje u šutu spolja bili su i više nego dovoljni faktori da Klipersi ubedljivo i sa lakoćom savladaju goste iz Teksasa.

Pokušavali su igrači Mavsa da naprave rezultatski povratak u drugom delu utakmice, ali razlika je bila prevelika za bilo kakvu ozbiljniju pretnju.

Klipersi su slavili, 109:97 i poveli sa 1:0 u seriji.

Ocene Klipersa

Džejms Harden - 8,5

Gotovo perfektno prvo poluvreme Brade. Fantastičan u organizaciji, u poentiranju, pristojan u odbrani. Klipersi su potpuno "pobegli" od njega u drugom poluvremenu i dali mnogo više loptu u ruke Polu Džordžu, a mi verujemo da Lu nije želeo da pruži priliku Dalasu da formira odbranu na Hardenu za naredne utakmice. Svesno je izabrao varijantu koja timu manje prija, s obzirom da je razlika bila ogromna.

Ivica Zubac - 8,5

Klipersi su osetili prednost na postu, pod obručima i uspeli da je unovče na pravi način. Flouter Ivice Zubca radi perfektno ove sezone i to je otključalo njegovu igru u napadu. Bio bi zločin da Klipersi pobegnu od ove prednost i koriste ga manje u narednom periodu. 20 poena, rekord plej-of karijere, kao i 15 skokova. Impresivna partija.

Rasel Vestbruk - 8,5

Bivši MVP lige je uneo, kao i u većini slučajeva ogromnu energiju sa klupe. Napravio je večeras savršen odnos, kada uzeti šut za sebe, a kada razigrati saigrače. Nešto što mu nije bila vrlina ni u najboljim godinama. Igrao je odličnu odbranu, kako na Luki, tako i na Kajriju.

Pol Džordž - 8

"PG" nije morao da zapinje u prvom poluvremenu, sve je išlo kao po loju dok je Harden dirigovao timom. U drugom poluvremenu je lopta više bila u njegovim rukama. Nisu kao ekipa izgledali ni približno dobro, ali je uspeo da uradi dovoljno, pogodi nekoliko bitnih šuteva i brod odvede u mirnu luku.

Terens Men - 8

Donosio je dobre, pravovremene odluke i pogodio šuteve koje je bio primoran da uzme. Dončić ponajviše zahvaljujući njemu nije pronašao svoj prepoznatljivi ritam.

Amir Kofi - 6,5

Nedostajalo je samopouzdanja u pojedinim momentima, kada ne bi uzeo šut koji je trebalo da uzme, što je dovodilo do šuta tima iz mnogo slabijih i neizglednijih pozicija. Pogodio ipak dve trojke iz četiri pokušaja.

Norman Pauel - 6

Bledo izdanje jednog od naših omiljenih igrača uloge ove sezone u čitavoj ligi. Doduše, Klipersima nije ni trebala velika partija Pauela večeras. U svakom slučaju, što se budućnosti tiče, morao bi da uzima šuteve koje je tokom čitave sezone pogađao, pogotovo sa perimetra. U previše navrata je propustio dobru poziciju zbog traženja bolje, a završio na mnogo lošijem mestu.

Mejson Plamli - 6,5

Klipersima je trebala čvrstina pod obručima u minutima kada Zubac nije bio na terenu i Plamli je to više-manje uspeo da donese. Nije uradio ništa krucijalno kako bi zaradio veću ocenu.
 

 

 


Ocene Maveriksa

Luka Dončić - 7,5

Prekasno se pojavio Luka poenterski, kako bi Dalas bio konkurentan večeras. Spolja nije išlo, ali je pride mašio i nekarakteristično, sa posta, unutar linije za slobodna bacanja. Govor tela i podrška saigračima moraju biti bolji, kao i defanzivno angažovanje u pojedinim momentima.

Kajri Irving - 8

Nije ni Irving briljirao u prvom poluvremenu, ali je nekako bio prisutniji i svesniji situacije od svih ostalih. Briljantnom trećom četvrtinom umalo nije vratio svoj tim u igru, nakon ogromnog deficita.

Maksi Kleber - 5

Au... šta se desilo sa ovim momkom i njegovim samopouzdanjem? Pre svega u šutu. Užasna partija.

Pi Džej Vašington - 7

Imao je odlične defanzivne posede, više njih, ali u par navrata ni to nije vredelo. Mavsima će trebati još više ofanzivno od njega, neko se mora pridodati Luki i Kajriju kako bi se savladali Klipersi.

Derik Džouns mlađi - 5

Jako, jako loše izdanje. Bez efekta u odbrani, a u napadu? Praktično neupotrebljiv.

Danijel Gaford - 6

Kao što smo u najavi serije pretpostavili, Kid nije mogao da koristi svoje centre u istoj meri kao što je to činio u poslednja dva meseca regularnog dela sezone. Jednostavno, način na koji Klipersi igraju ofanzivno to ne dozvoljava. Gaford i Lajvli su platili cenu.

Derik Lajvli drugi - 5,5

Da se ne ponavljamo, ne očekujemo velike partije od centarskog tandema Dalasa u ovoj seriji.

Džoš Grin - 7

Ruku na srce, očekivali smo mnogo više od 9 minuta za Džoša Grina na večerašnjoj utakmici. Igrač je Dalasa koji atletski, građom i energijom najbolje može da odgovori najboljim napadačima Klipersa. 2 ukradene i 1 blokada, kao i ubedljivo najboljih +11 svog tima za ovako kratko vreme.

Dante Egzum - 6

Pružao je bivši igrač Partizana mnogo bolje partije ove sezone od onoga što je pokazao večeras. Ključ je samopouzdanje.

Tim Hardavej mlađi - 6,5

Nije eksploatisan u odbrani, koliko se možda očekivalo, a dao je doprinos i u napadu.