NBA

Baksi bez Janisa dočekuju neugodne Pejserse: Koliko može Milvoki bez svoje prve zvezde?

komentari (0)

Izvor: NBA No Limits

21.04.2024 21:25
Košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo Tanjug/AP Photo/Aaron Gash
Košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo

Baksi bez Janisa dočekuju neugodne Pejserse. Milvoki Baksi će u ne baš najboljem raspoloženju dočekati početak plej-ofa. Razlozi su verovatno svima poznati.

Nije baš najbolje krenula sezona za ekipu Baksa, tačnije, krenula je solidno, dok ljudi iz kluba nisu odlučili da smene trenera Grifina, koji je imao dobar skor na 43 utakmice - 33 pobede i 10 poraza.

Razlog je bio taj što su Baksi defanzivno bili loši. I jesu, ali je ova odluka bila šokantna, ako imamo u vidu da je nekoliko meseci pre toga potpisan višegodišnji ugovor sa Grifinom.

Stigao je Dok Rivers, a Baksi uopšte nisu izgledali bolje. Naprotiv, iskusni trener ima 17 pobeda i 19 poraza na klupi svoje ekipe, koja u poslednje vreme ne izgleda kao ozbiljna plej-of ekipa, koja ima šampionske ambicije.

Drugi razlog za nešto lošije raspoloženje je to što je Milvoki imao gotovo sigurnu drugu poziciju na Istoku, ali su kraj sezone odigrali ispod svakog nivoa i skliznuli na treće mesto. Mada, ako bismo se bavili teorijama zavere, Janis i ekipa su možda i izbegli Sikserse u prvoj rundi.

Najbitniji, treći razlog je izostanak Janisa Adetokumba, koji neće igrati večeras, zbog povrede lista, ali su velike šanse da nastupi već u meču broj dva.

Sa druge strane Indijana ima veoma dobru sezonu iza sebe, u kojoj su ostvarili 45 pobeda, uz 25 izgubljenih mečeva. Indijana je jedna od najboljih ofanzivnih ekipa lige, tačnije druga, odmah iza odličnih Seltiksa.

Ono što takođe može da raduje Rika Karlajla i ekipu, je to da su nakon ,,All Star" pauze napravili solidan iskorak što se defanzive tiče.

Ove dve ekipe su odigrale pet međusobnih susreta u ovoj sezoni. U tim mečevima Milvoki je odneo tek jednu pobedu, a imali smo čak 254 poena u proseku! Indijaninih je 128,8, dok su Baksi postizali 125,2.
 

 

 


Poeni igrača Milvokija u međusobnim susretima:

• Janis Adetokumbo - 42,2 poena
• Dejmijen Lilard - 20,3 poena
• Kris Midlton - 18,6 poena
• Bruk Lopez - 12,6 poena
• Bobi Portis - 10,2 poena
• Malik Bizli - 9,4 poena
• Džae Krauder - 5 poena (jedan meč)
• Pet Konaton - 4,7 poena (tri utakmice)

Poeni igrača Indijane u međusobnim susretima:

• Tajris Haliburton - 27 poena
• Majls Tarner - 19,4 poena
• Benedikt Maturin - 18 poena
• Brus Braun - 11,3 poena (trejdovan kasnije u Toronto)
• Obi Topin - 10,4 poena
• Džejlen Smit - 10 poena (dve utakmice)
• Ajzea Džekson - 10 poena
• Eron Nesmit - 7,4 poena
• Badi Hild - 7,2 poena (trejdovan u Filadelfiju)
• Endrju Nembhard - 6,7 poena (tri utajkmice)

Obe ekipe se nalaze na samom vrhu što se postignutih poena tiče. Baksi su standardno visoko pozicionirani, jer ove sezone postižu 119 poena u proseku i nalaze se na petom mestu po prosečnom broju postignutih poena.

 

 

Pomenuli smo da je Indijana, kada se uzmu u obzir svi napadački segmenti, na drugoj poziciji u ligi što se napada tiče, a ubedljivo prva sa 123,3 poena po meču!

Što se odbrane tiče, Baksi su na 19. poziciji u tom segmentu igre, ali treba imati na umu da će im večeras nedostajati Janis Adetokumbo, koji je poznat kao vrhunski defanzivac.

Janis Adetokumbo neće igrati večeras, a navodno i Dejm Lilard vuče neku sitnu povredu, ali se ne dovodi u pitanje njegov nastup na večerašnjem susretu.

Nosioci lopte - Dejmijen Lilard, Malik Bizli, Patrik Beverli, Pet Konaton
Krila - Janis Adetokumbo, Kris Midlton, Džae Krauder, Bobi Portis
Centri - Bruk Lopez

Benedikt Maturin je završio sezonu zbog povrede ramena i osim njega, Indijana nema povređenih igrača.

Nosioci lopte - Tajris Haliburton, Toni Mekonel, Endrju Nembhard, Ajzea Džekson
Krila - Paskal Sijakam, Eron Nesmit, Obi Topin
Centri - Majls Tarner, Džejlen Smit

Nije posebno široka rotacija Milvokija, posebno ne bez Janisa, tako da nekih prevelikih iznenađenja ne bi trebalo da bude. Prema našem mišljenju, Bobi Portis bi mogao da bude neko ko će svojim poenima potencijalno istupiti, ne računajući glavne igrače, odnosno Lilarda i Midltona.

Kada bacimo pogleda na tim Indijane, favorit nam je Eron Nesmit, koji bi mogao da pokaže svoje napadačke kvalitete u ovoj seriji.

Što se naših očekivanja tiče, mislimo da Milvoki mora mnogo više, ukoliko želi da prođe nezgodnu Indijanu. Pored Janisa i Lilarda, koji može i mora bolje, moraće da se pojavi Midlton, ali i da se stavi akcenat na odbranu, jer Indijana ako uđe u svoj ritam, Dok Rivers i Baksi su ispali iz plej-ofa.

Cenimo da ova serija ide u sedam mečeva, a malu prednost dajemo Indijani.