NBA

Analiza meča Minesote i Finiksa: Entoni Edvards pogađao neverovatne šuteve

komentari (0)

Izvor: NBA No Limits

21.04.2024 14:03
Igrači Minesote ubedljivo su slavili Guliver/AP Photo/Abbie Parr/
Igrači Minesote ubedljivo su slavili

Odigran je prvi meč serije između Minesote i Finiksa, a domaći Timbervulvsi su slavili, 120:95.  Bio je to meč bez veće drame, jer je Minesota strašnom odbranom totalno poremetila goste.

Finiks je posle prve četvrtine gotovo da i nije postojao. Pomalo nervozni domaći igrači su ih održavali nekim sitnim greškama u životu tokom prvog poluvremena, ali presije u nastavku nije bilo. Bez većih problema Minesota je privela meč kraju i povela u seriji, a ukoliko ponove igru iz ovog duela, Finiks nema šta da traži u narednoj utakmici.

 

 


Ocene Minesote

 

Entoni Edvards - 9

Ent je počeo nervozno, pomalo nesnađeno. Nekoliko sličnih izgubljenih lopti, kada je izgledalo da se bez nekog kvalitetnog plana zabija u srce protivničke odbrane. To ga je koštalo velikog broja izgubljenih lopti na samom startu, ali sve je to nadoknadio, pa još i dodao, u drugom delu. Počeo je vidno bolje da čita protivničku odbranu, igrao je staloženije i pogodio neke neverovatne šuteve.

Rudi Gober - 8,5

Razmišljao sam se da li da sledeći momak bude jedini ovako visoko kotiran u svom timu, ali zaslužio je Francuz i te kako ovako visoku ocenu. Borba za svaku loptu, za svaki pedalj terena, zaštita svog reketa i defanzivnog skoka, ali i perimetra. Rudi je tokom godina postao gotovo pa savršen defanzivac. Jedini koji mu je večeras zadavao probleme je bio Kevin Durent, ali ostalo je Rudi odradio perfektno.

Nikil Aleksander-Voker - 8,5

X faktor večerašnje susreta, kao što smo i najavili u predstavljanju ove serije, "NAW" je energijom i igrom na defanzivnom delu terena bio tas koji je utakmicu "oterao" na stranuu Minesote u drugoj i trećoj četvrtini. Nadogradio je to izuzetnom napadačkom igrom, pogodio i više nego što se od njega očekivalo, a od 5 promašenih šuteva, bar 3 su bili vrući krompiri saigrača u poslednjim trenucima napada. Završio je utakmicu sa +28 na terenu.

Karl Entoni-Tauns - 8

Tauns je jedan od retkih koji je završio sa negativnim +/- indeksom u svojoj ekipi, ali imao je i dosta teže rotacije. Odradio je ogroman deo posla u odbrani, na delu terena koji nije njegov forte. Bio je koncentrisan, staložen i željan pobede. Iskoristio je u nekoliko navrata mismeč protiv Durenta na postu koji je donosio prednost njegovoj ekipi. Iskusna i kvalitetna partija.

Majk Konli - 6

Veteran kao da je pomalo izgoreo u želji. Promašio je iz nekoliko izglednih situacija i sa previše žara se poneo u par situacija u odbrani, što ga je koštalo ličnih greški. Njegove minute je ugrabio Aleksander-Voker i u potpunosti ih iskoristio.

Naz Rid - 7,5

Glavni kandidat za najboljeg igrača sa klupe odigrao je solidnu partiju. Iskoristio par situacija u kojima je ostavljen sam na perimetru, napao nekoliko puta iz tranzicije i doneo kvalitet svom timu iz tih situacija. +22 na terenu.

Monte Moris - 6,5

Nekadašnji igrač Nagetsa nije imao preveliku priliku da pokaže šta ume, uspeo je za 10 minuta da udeli 3 asistencije, ali je vidno da bi u slučaju veće minutaže bio eksploatisan na defanzivnom delu terena.

Ocene Finiksa

Kevin Durent - 8,5

Pokušavao je Kej Di, ali nije vredelo. Verovatno jedini u timu Finiksa koji je večeras zaista bio dorastao zadatku. Imao je dva čudna promašaja u prvoj četvrtini, inače bi saldo od 31 poena na 11 od 17 iz igre bio još bolji. Nekoliko odličnih defanzivnih poseda i standardno dobra timska odbrana.

Bredli Bil - 7,5

Mogao je Bil još, ali svakako ga nije za kriviti nakon večerašnje partije. Igrao je rezonski, nije silovao, čak bio i pristojan defanzivno.

Devin Buker - 5,5

Glavni krivac večerašnjeg poraza Finiksa. Apsolutni "no show" Devina Bukera u prvoj utakmici serije. Bio je nepostojeći, na obe strane terena. Aleksander-Voker mu se uvukao pod kožu i potpuno ga izbacio iz utakmice. Najveći deo poena postigao je u momentima kada je sve već bilo gotovo.

Jusuf Nurkić - 7

Pristojna partija Bosanca. Rudi Gober ga jeste nadigrao u pojedinim momentima, ali Juka je bio prilično kvalitetan u većem delu svoje minutaže. Nekoliko finih dodavanja, zatvorio je reket u više navrata i igrao sa puno energije.

Grejson Alen - 5

Od Bukera se mnogo očekivalo, ali Alen je drugi igrač koji je totalno podbacio večeras. Najbolji šuter lige u toku sezone, nije pokazao ni delić toga večeras. Šta više, igrao je i šutirao bez imalo samopouzdanja, a pritom nije imao ama baš nikakav efekat u odbrani.

Rojs O'Nil - 7,5

Mislim da je samo pitanje vremena kada će O'Nil u startnu petorku i kada će dobiti 35 minuta po utakmici... Verovatno već u narednom meču. Sansima žestoko fali onoga što Minesota ima na pretek, energičnih i sposobnih defanzivaca. Alenova uloga jeste bila bitnija u regularnom delu sezone, ali ovde, sada, kada maske padaju i kada je svaki posed dragocen, mislim da je O'Nil mnogo vredniji igrač za Sanse.

Erik Gordon - 5

Prekaljeni napadač nije pokazao ni delić kvaliteta. Veliki problem za Sanse i u defanzivi sa njim.

Dru Jubenks - 5,5