NBA

Pokuševski se vraća posle višemesečne pauze: Nije lako, trudim se da vratim ritam i osećaj sa loptom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2023 14:23
Pokuševski se vraća posle višemesečne pauze: Nije lako, trudim se da vratim ritam i osećaj sa loptom Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski blizu je povratka na terene NBA lige, posle višemesečne pauze zbog povrede noge koju je doživeo krajem prošle godine na utakmici sa San Antonijom.

Sredinom marta krilni centar Oklahome se vratio treninzima i neko vreme proveo u razvojnoj G ligi, da bi se u međuvremenu vratio u prvi tim. Beograđanin je od vikenda ponovo u sastavu Tandera, šansu nije dobio protiv Lejkersa i Portlanda, ali bi povratak mogao da zabeleži na utakmici sa Šarlotom u noći između srede i četvrtka.

"Uvek je teško, ali sam dosta bio sa timom što mi je mnogo pomoglo. Trudim se da vratim ritam i osećaj sa loptom", rekao je nedavno momak iz Beograda, koji je na najveću košarkašku pozornicu sveta stigao 2020. godine kao 17. pik Minesote Timbervulvsa.

 

 

On je pre povrede u proseku beležio devet poena, pet skokova i dve asistencije po meču, uz 44 odsto šut iz igre i 44% za tri poena. Na parketu provodi oko 20ak minuta, a tokom ove sezone ukupno je odigrao 31 utakmicu.

Iako im mnogi nisu davali velike šanse, naročito posle povrede nove zvezde tima Četa Holmgrena, Oklahoma igra iznad očekivanja ove sezone i sa učinkom od 37 pobeda i 38 poraza, nalazi se nadomak plej-in turnira.

Tanderi su iskoristili lošu formu Dalasa i Jute, kao i Portlanda, koji je zabeležio samo jednu pobedu i poslednjih devet utakmica, pa će se uz pomenute ekipe, najviše boriti za Lejkersima (37-38) za mesto u plej-ofu.