NBA

Micić posle prve NBA sezone: Posvetiću se napretku i Olimpijskim igrama

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.04.2024 13:12
Vasilije Micić u dresu Šarlota AP Photo/Phelan M. Ebenhack
Vasilije Micić u dresu Šarlota

Košarkaš Šarlot Hornetsa Vasilije Micić najavio je da planira da igra za Srbiju na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Micić je prošle godine stigao u ekipu Oklahome, ali je početkom februara, posle slabe minutaže, trejdovan u Šarlot. Njegova ekipa nije uspela da izbori plasman u plej-of, pošto je sezonu završila na 13. mestu na tabeli Istočne konferencije NBA lige.

Ipak, u dresu Hornetsa srpski reprezentativac je igrao kao preporođen, uz veoma dobru statistiku.

"Trajanje sezone je drugačije. Prošle godine se završilo u junu i uglavnom se kreće sa nacionalnim timom, što mi ne donosi priliku da radim na individualnim korekcijama. To je glavna razlika između Evropljana i NBA igrača, to dodatno vreme tokom leta. Bio bih srećniji da smo igrali u plej-ofu", rekao je Micić na konferenciji za medije, objavljeno je na zvaničnom Jutjub kanalu Šarlota.

Olimpijske igre će biti održane od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

"Sada ću da se posvetim svom napretku i Olimpijskim igrama krajem jula i početkom avgusta. Koristiće mi da kroz takmičenje ne izađem iz forme. Pre i posle toga ću raditi na svojoj igri", dodao je košarkaš Šarlota.

Micić je analizirao svoju prvu sezonu u NBA ligi.

"Kao dve različite sezone u jednoj. Kratko je trajalo, ali dinamično. Potpuno novo iskustvo za mene su 82 utakmice u šest meseci. Oba tima su se trudila da mi pruže pomoć kao starijem rukiju, kakav je NBA i na čemu bi trebalo da radim. Šansa u Šarlotu mi je pomogla da uvidim kako stvari funkcionišu na terenu. To mi je ono najvažnije, da shvatim na kom sam nivou kao igrač", naveo je srpski košarkaš.

On je objasnio na čemu će raditi tokom leta.

"Imam 30 godina i već sam oblikovan. Vreme koje imam ispred sebe je nešto što će mi pružiti šansu da radim na trojkama iz driblinga, šutu sa poludistance... Moram da radim na telu, da ojačam, pre svega zbog odbrane jedan na jedan. Ne mislim da bi trebalo da budem bolji, nego da održim nivo. Mali detalji na kojima moram da radim tokom leta i da se nadam da će mi pomoći da budem bolji", istakao je Micić.