NBA

Spolstra hvali Jovića: Podsetio sam sebe da ima tek 20 godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2024 12:20
Trener Majamija, Erik Spolstra Tanjug/AP Photo/Aaron Gash
Trener Majamija, Erik Spolstra

Košarkaši Majamija ostvarili su veliku pobedu posle dva produžetka protiv Atlante, a veliku ulogu u trijumfu Hita imao je Nikola Jović.

Srpski reprezentativac je meč završio sa 23 poena, a posebno se ističu trojka u prvom produžetku kada je delovala da Atlanta "beži" Majamiju, ali i teško polaganje u drugih pet minuta koje je rešilo pobednika.

Posle meča, Jovića je na konferenciji za medije hvalio trener Majamija, Erik Spolstra.

"Nikola je bio fantastičan. Podsetio sam sebe da mu je tek 20 godina. Iz meseca u mesec je sve bolji. To je pobednička košarka na obe strane terena".

Jović je neretko ove sezone ostajao na klupi, za neke mečeve se nije čak ni "skidao", a sada je redovno starter.

"Napredovao je u mnogo aspekata. Prvo, radna etika. Kad dođete sa 18 godina iz druge države u Majami Hit, to je potpuno drugačije iskustvo. Nismo za svakoga. Bio je potpuno pod utiskom, nije bio zdrav. Prošlog leta se posvetio, nabacio 10-15 kilograma, potpuno je posvećen radu. Ništa se neće desiti preko noći. Stabilan rast. Dva koraka napred, jedan nazad. Uči, takmiči se, trudi da ispuni svoju ulogu. Važan je u mnogim našim petorkama. Fizički smo veći na terenu sa njim, svakako. U napadu nam daje jedinstven set veština. Kao i Adebajo - pas, dribling, šut. Neustrašiv je u važnim momentima", pojasnio je Spolstra.