NBA

Dante Eksum: Srbija potpuno drugačija "zverka" kada je navijanje u pitanju

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.04.2024 13:07
Dante Eksum Tanjug/AP Photo/Brandon Dill
Dante Eksum

Košarkaš Dalasa Dante Eksum, poredeći atmosfere na utakmicama u Evropi i NBA ligi, rekao je da je bilo teško igrati za Partizan pred navijačima Crvene zvezde.

Australijanca su na konferenciji za medije posle pobede Dalasa nad Hjustonom posle dodatnih pet minuta rezultatom 147:136 (129:129), u kojoj je on postigao trojku uz zvuk sirene za produžetak, pitali o atmosferi na utakmici u derbiju Teksasa.

"Bilo je dobro. Očigledno je, ipak, da je Srbija potpuno drugačija "zverka". Nije ovo prozivka na račun navijača Dalasa, ništa tog tipa, bilo je sjajno, ali u Evropi je to potpuno drugi nivo - skandiranje, slavlje… Oni imaju ljude koji vode navijanje i koji uopšte ne gledaju utakmicu, samo se staraju o tome da se navija. Jeste sad bilo glasno, ali Evropa je nešto drugo", rekao je nekadašnji član "crno-belih".

Usledilo je pitanje da li ga je igranje u takvoj atmosferi u Srbiji spremilo na to da bude staložen u neizvesnim završnicama.

"Definitivno mislim da jeste. Ako ste ikad igrali za Partizan i zaigrali pred navijačima Crvene zvezde u "Pioniru". Teško je, teško. Igrali smo finalnu seriju sa pet utakmica, od toga dva gostovanja, definitivno teška atmosfera. Osećaj je bio kao da su navijači na terenu sa svojim timom. Zato mi je sada lakše - ne mislim da će biti takvih gostovanja u plej-ofu, ali jeste me pripremilo", zaključio je Eksum.