NBA

Vasilije Micić: Nisam došao samo da bih se pojavio

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

05.04.2024 10:45
Vasilije Micić, igrač Šarlota Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez
Vasilije Micić, igrač Šarlota

Plejmejker Šarlota, Vasilije Micić, govorio je o svojoj karijeri u serijalu Hornetsa pod nazivom "Rooks".

Poenta serijala je da se u svakoj epizodi predstavi po jedan ruki (igrač koji igra svoju prvu NBA sezonu) iz ekipe iz Severne Karoline.

Micić je prvo govorio o uspehu Srbije na prethodnom Svetskom prvenstvu.

"U mojoj zemlji, košarka je sport broj jedan. Poznati smo po svetu kao košarkaška zemlja. Tako mali imamo neverovatne rezultate. Primera radi, drugo mesto na Svetskom prvenstvu. Onima koji ne prate nije to toliko bitno, ali ljudima u Srbiji jeste. Neverovatan rezultat", rekao je Micić.

Potom je dodao da je uporan rad presudan za uspeh.

"Mislio sam da je radna etika potrebna igračima svih pozicija. Pronašao sam prostor za sebe da mi pomogne dostizanju višeg nivoa. Lako je reći, ali ne i učiniti. Mislim da me to definiše kao igrača, sem mojih veština. Prošao sam timove sa različitim uspesima, ali motivacije nikad nije falilo. Suočio sam se sa povredama koje su me pomalo sputavale, ali tad radim još jače. To je nešto što je uvek u mojim rukama. Sve ostalo je u Božijim. Činim sve što je u mojoj moći i onda vidimo rezultate. Vuče me ta dnevna rutina".

Ove sezone Micić je odlučio da se konačno oproba i u NBA ligi.

"Drago mi je da sam dobio priliku i da sam deo nečega. Čak i u lošem smislu, ali važno je to osetiti. Sad pokušavam da učim iz dobrog i lošeg. Dok god mogu da igram u NBA, biće odlično. Nisam došao samo da bih se pojavio. Sad kad sam dobio priliku, mogu da kažem da sam jako srećan što sam se odlučio za NBA prošlog leta", zaključio je Micić.