NBA

Lebron Džejms stigao jedan i oborio drugi rekord Majkla Džordana, pa najavio penziju: Ne brinite, neću igrati još dugo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2024 08:52
Lebron Džejms na meču protiv Bruklina Tanjug/AP Photo/John Munson
Lebron Džejms na meču protiv Bruklina

Prvotimac LA Lejkersa, Lebron Džejms najzaslužniji je za trijumf svog tima nad Bruklinom u večeri između nedelj i ponedeljka (116:104), a NBA veteran je taj duel završio sa 40 datih poena.

Međutim, neće ovaj susret ostati zapamćen samo po visokom broju njegovih poena ili pobedi tima iz Los Anđelesa već i zbog činjenice da je legendarni košarkaš "jezeraša" uspeo da izjednači rekord još legendarnijeg Majkla Džordana.

Naime, Džejms je tek drugi igrač u istoriji NBA lige, a prvi posle možda i najboljeg košarkaša svih vremena, koji je uspeo da dva puta postigne 40 poena na nekoj utakmici nakon što je napunio 39 godina. Najboljem košarkašu Lejkersa to je drugi put u karijeri, dok je Džordanu to pošlo za rukom na tri utakmice. 

 

 

Takođe, utakmica protiv Bruklina bila je 672. u karijeri Lebrona Džejmsa koju je završio sa više od 30 datih poena i po tom parametru je čak "prešišao" Džordana koji je to uspeo da uradi na jednoj utakmici manje.

Uz sve to, Lebron je uspeo da uhvati i sedam lopti na meču protiv Netsa, tri puta je asistirao saigračima, a za tri poena je pogodio devet puta iz 10 pokušaja.

"Ne brinite neću igrati još 21 godinu u NBA ligi, to je valjda sigurno, ali ne znam ni kada ću otići u penziju. Rekao sam mnogo puta da uživam u ovoj igri, lepo mi je na terenu, mogu da pomognem ekipi i saigračima i dokle god je tako biću tu. Ali, prilično sam siguran da moja karijera neće trajati još dugo", rekao je posle meča Džejms koji će u decembru napuniti 40 godina.