NBA

Bogdan Bogdanović "prešišao" Adetokumboa, Atlanta izgubila: Drugi najbolji NBA učinak kapitena Srbije nedovoljan protiv Milvokija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2024 07:59
Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante, pružio sjajnu partiju  u porazu od Baksa Tanjug/AP Photo/Mike Stewart
Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante, pružio sjajnu partiju u porazu od Baksa

Bogdan Bogdanović briljirao je u noći između subote i nedelje po srednjeevropskom vremenu, umalo oborivši lični košgeterski rekord "preko bare", ali to nije bilo dovoljno njegovoj Atlanti da izbegne poraz u meču sa Milvokijem - 113:122. 

U novoj vrhunskoj partiji u najboljoj američkoj sezoni u karijeri kapitena košarkaške reprezentacije Srbije, bivši as Partizana i Fenerbahčea ubacio je čak 38 poena, od čega najviše u zadnjoj četvrtini (17), pri čemu je s pet novih trojki potvrdio status vrnog šutera sa distance.

 

 

Nedostajala su mu samo tri poena da prešiša svoj najbolji NBA učinak, iz decembra prošle godine kada je Denveru dao 40 poena, a koliko je bio raspoložen potvrđuju i ostale brojke: četiri asistencije, jedna ukradena lopta i nikada više skokova u jednoj utakmici od napuštanja evropske verzije igre pod obručima (10).

Sve to, međutim, nije bilo dovoljno da Hoksi vežu petu pobedu i učvrste se na 10. mestu tabele Istočne konferencije, pošto su Baksi bili skoncetrisaniji, organizovaniji, efikasniji, raznovrsniji... Na putu do 47. trijumfa u sezoni Milvoki je maltene sve vreme bio u rezultatskom plusu. 

Standardno, ponajviše zbog toga to u njihovim redovima igra košarkaška zver po imenu Janis Adetokumbo, koji je duel završio sa 36 poena, 16 skokova, osam asistencija, tri ukradene lopte i jednom blokadom.

 

 

Najtanji Atlantin minus iznosio je pet poena zaostatka (89:94), polovinom druge četvrtine, ali im je protivnik brzo ugasio svetlo na kraju tunela. Vezanim trojkama Kris Midlton i Bruk Lopez vratili su Milvokiju dvocifrenu prednost i iscrtali put ka timskom uspehu, kom su u dobroj meri kumovali i pomenuti Midlton (21 poen) i Patrik Beverli (18). 

Bogdanović je jedinu ozbiljniju podršku imao od Marija, sa 20 poena, 12 asistencija i osam skokova, pa u tome leži ključni uzrok prekida Atlantine fine trijumfalne serije. 

NBA, rezultati

subota

Nju Orleans - Boston 92:104

nedelja

Orlando - Memfis 118:88

Atlanta - Milvoki 113:122

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore