NBA

Dalas ostvario petu pobedu u nizu: Dončićev "dabl-dabl" značio više nego Sabonisov

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2024 08:51
Luka Dončić na meču protiv Sakramento Kingsa Tanjug/AP Photo/José Luis Villegas
Luka Dončić na meču protiv Sakramento Kingsa

Maestralni Luka Dončič odigrao je još jednu sjajnu partiju u pobedi Dalasa nad Sakramento Kingisma u kojoj je ostvario novi "dabl-dabl" učinak u NBA ligi.

Slovenac je meč završio sa 28 datih poena, a čak 26 je uspeo da ubaci u prvom poluvrmeneu, na šta je dodao još 11 skokova i šest uspešnih asistencija.

U ekipi Maveriksa samo su Deriku Džonsu Džunioru nedostajala dva poena pa da kompletna prva petorka meč završi sa dvocifrenim košgeterskim učinkom, ali je to nadomestio Tim Hardavej Džinior sa 22 poena ubačenih "sa klupe".

 

 

Domantas Sabonis je nastavio svoj niz utakmica koje završava sa "dabl-dabl" učinkom i ova protiv Kingsa mu je bila 55. uzastopna na kojoj mu je to pošlo za rukom. Ubacio je 12 poena i imao jedan skok manje, od čega je 10 lopti uhvatio u svom reketu. Šest poena više od njega je ubacio Dearon Foks koji je ujendo bio i najefikasniji u redovima tima iz Kalifornije.

Lejkersima je pripala triler završnica u Milvokiju i to nakon dva odigrana produžetka - 128:124. Tim iz Los Anđelesa je bio lišen pomoći Lebrona Džejmsa, pa je ulogu glavnog poentgera na sebe ponovo preuzeo Atoni Dejvis sa 34 data poena.

Treba napomenuti da su Baksi u poslednju deonicu meča ušli sa prednošću 88:74, a na kraju nisu uspeli da je sačuvaju uprkos novoj sjajnoj partiji Janisa Adetokumba koji je ubacio 29 poena, uhvatio 21 loptu i 11 puta asistirao saigračima.

Sličan epilog mogao je da bude viđen i na meču između Nju Orleansa i Oklahome u kojem su gosti imali 20 poena viška, domaći sastav se potpuno vratio u meč, ali je na kraju pobeda pripala Tanderima - 119:112.

Utakmica je konačno prelomljena na dva i po minuta do kraja kada su igrači Oklahome napravili seriju 12:0, a pobedu je defintivno doneo Dželejn Vilijams sa četiri pogotka u poslednjih 30 sekundi susreta.

NBA liga

Majami – Golden Stejt 92:113
Milvoki – LA Lejkers 124:128
Nju Orleans – Oklahoma 112:119
Sakramento – Dalas 96:132

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore