NBA

Ostin Rivs nije bio draftovan 2021. godine, a sada ga čeka nemački pasoš i 50 miliona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2023 10:00
Ostin Rivs nije bio draftovan 2021. godine, a sada ga čeka nemački pasoš i 50 miliona Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Talentovani bek Los Anđeles Lejkersa, Ostin Rivs, upao je u oko košarkše javnosti usled sjajnih partija u poslednje vreme.

On je postao jedan od ključnih igrača "jezeraša" u martu, i uz Enonija Dejvisa i Dianđela Rasela održava plej-of nade ove legendarne franšize. U ovom mesecu Rivs prosečno beleži 17,7 poena, tri skoka i 5,3 asistecija.

Podsećanja radi, jedan od oslonaca napada Lejkersa nije bio izabran na draftu 2021. godine nakon koga je zaradio dvosmerni ugovor sa franšizom iz Kalifonije koja je ubrzo zvanično potpisala Rivsa na dve godine, 2,5 miliona dolara.

Taj ugovor na leto ističe, a Ostin je sada dostupan za produžetak saradnje sa "jezerašima" na još četiri godine, a u tom periodu sjajni šuter mogao bi da zaradi do 50 miliona dolara.

Da situacija bude zanimljivija, Rivs bi uskoro mogao da zaigra za reprezentaciju Nemačke, budući da već poseduje državljanstvo te zemlje.

"Ja sam za. Pričao sam sa Denisom Šruderom o tome, a prošle godine sam imao i razgovor sa selektorom Godronom Herbertom, osećam da mogu da pomognem", rekao je Rivs.

Njemu je baka iz Nemačke, što mu je omogućilo da postane državljanin te zemlje, a nemački pasoš od ranije ima Ostinov brat, Spenser Rivs, koji takođe igra košarku i to u ekipi Brose Bamberga.

Bek Lejekrsa još uvek nije registrovan kao Nemac u FIBA sistemu, ali bi taj proces mogao da se završi do početka Svetskog prvenstva, koje startuje 25. avgusta. Rivs bi preuzeo poziciju naturalizovanog košarkaša Nemačke od Nika Vajler-Baba, trenutno igrača minhenskog Bajerna.