NBA

Denver jedva pobedio bez Jokića: Bogdanović bolji od Micića i Pokuševskog, Vukčević debitovao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2024 08:13
Bogdan Bogdanović na meču NBA lige protiv Šarlota Tanjug/AP Photo/John Bazemore
Bogdan Bogdanović na meču NBA lige protiv Šarlota

Košarkaši Denvera slavili su na svom terenu protiv Portlanda 114:111 u utakmici na kojoj trener Majkl Meloun nije mogao da računa na srpskog reprezentativca Nikolu Jokića i Kanađanina Džamala Mareja.

U njihovom odsustvu u redovima aktuelnog šampiona NBA lige se najviše istakao Redži Džekson sa 23 data poena, a pratuo ga je Aron Gordon sa 22 poena i 12 skokova.

Za ljubitelje najkvalitetnije košarkaške lige na svetu u Srbiji najinteresantniji duel bio je onaj između Atlante i Šarlota u kojem je domaći sastav sa Bogdanom Bogdanovićem u ekipi bio bolji od Hornetsa za koje su nastupali Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski.

 

 

Kapiten "olrova" je na parketu proveo 26 minuta i za to vreme ubacio 12 poena, uz šest asistencija i tri uhvaćene lopte, dok je pljemejker gostiju igrao tri minuta duže i postigao četiri poena manje uz identičan broj skokova i asistencija kao Bogi.

Još treba napomenuti da je Bogdanović na ovom susretu postigao dve trojke i tako "vezao" 78 utakmica na kojima je barem jednom pogodio sa distance, a to je ove sezone uspeo 206 puta.

Odličnu minutažu na ovom susretu je imao i Aleksej Pokuševski koji je u igri bio 24 minuta i dao devet poena, uhvativši pet lopti, a četiri puta je asistirao saigračima.

Noć između subote i nedelje dobro će upamtiti i doskorašnji košarkaš Partizana, Tristan Vukčević koji je konačno debitovao u NBA ligi upisašvi tri minuta u dresu Vašingtona protiv Toronta srpskog stručnjaka Darka Rajakovića.

Tim iz glavnog grada Amerike je trijumfovao 112:109, a sve što je nekadašnji igrač Reala uspeo da uradi na ovom meču je jedna uhvaćena lopta pod svojim obručem.

Identičnu minutažu kao Vukčević imao je i Boban Marjanović u dresu Hjustona na susretu protiv Jute (147:119), a istovetan je bio i učinak sa jednom uhvaćenom loptom.

NBA liga

Orlando – Sakramento 107:109
Atlanta - Šarlot 132:91
Čikago – Boston 113.124
Hjuston – Juta 147:119
San Antonio – Finiks 106:131
Vašington – Toronto 112:109
Portland – Denver 111:114

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore