NBA

Jović brzo do dvocifrenog učinka, pa povučen na klupu: Majami ubedljivo poražen od Oklahome, izgubio i Rajakovićev Toronto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2024 08:00
Nikola Jović, košarkaš Majamija, između rivalskih igrača na izgubljenom meču sa Nju Orleansom Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier
Nikola Jović, košarkaš Majamija, između rivalskih igrača na izgubljenom meču sa Nju Orleansom

Nikola Jović kao zapeta pušta koristi svaku priliku u petorci Majamija, ali i dalje nema odgovarajuću minutažu, pa je uprkos odličnom otvaranju meča sa Nju Orleansom, u novom kolu NBA, dobar deo utakmice proveo na klupi za rezervne igrače.

Njegov tim je ubedljivo poražen od Pelikansa (88:111), a srpski košarkaški reprezentativac je za to malo vremena stigao do trećeg dvocifrenog poenterskog učinka u nizu (10), uz po jednu asistenciju, skok i ukradenu loptu. Da ga je trener Erik Spolstra duže zadržao na parketu možda bi ponovio rekord prekookeanske karijere iz prošlog meseca, kada je ubacio 24 poena na jednoj utakmici. 

Noćas je već u trećem minutu, trojkom iz kornera uvećao vođstvo Hita na 7:0, da bi nepunih minut i po kasnije još jednom je pocepao mrežicu za 12:2. Početkom druge deonice stigao je do dve brojke u realizatorskoj koloni, ali to nije bilo dovoljno da ostane duže od ukupno 19 minuta u igri. 

 

 

Inače, Majami je na poluvremenu držao korak sa petoplasiranim timom Zapadne konferencije (42:46), da bi u trećoj deonici načisto podbacio i skliznuo na -14. Dok su gosti pravili seriju, Jović je promašio jedno polaganje, pa šut za tri poena, onda napravio faul i izgubio loptu.

U međuvremenu je promašio još jedan šut za tri (na kraju 2/5 za tri poena), a onda ga je na pet i po minuta pre kraja treće deonice, nakon što je Mekalum pogodio trojku za 64:50, Spolstra izveo iz igre i nije ga vraćao do kraja utakmice.

Mekalum je brijirao sa 30 poena, pet skokova i sedam asistencija, pa su gosti i bez povređenog Brendona Ingrama uspeli da se revanširaju domaćinu za nedavni poraz. Posle 70 utakmica Majami ima skor 38-22 i fine šanse za ulazak u plej-in. 

U noći između petka i subote, po srednjeevropskom vremenu, poraz je doživeo i srpski trener Darko Rajaković, čiji je Toronto ostao kratkih rukava u duelu sa Oklahomom - 103:123.  Bio je to deveti negativan ishod za kanadski tim, a ovog puta mu je najviše kumovao Šej Gildžs Aleksander, s 23 poena, osam asisteencija i sedam skokova. 

NBA, rezultati

Detroit - Boston 102:129

Toronto - Oklahoma 103:123

Majami - Nju Orleans 88:111

Minesota - Klivlend 104:91

San Antonio - Memfis 97:99

Golden Stejt - Indijana 111:123

Portland - LA Klipers 117:125

LA Lejker - Filadelfija 101:94

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore