NBA

Janis Adetokumbo: Tvrdoglavost je moja najveća vrlina, ali i mana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2024 17:00
Košarkaš Milvokija, Janis Adetokumbo Tanjug/AP Photo/Aaron Gash
Košarkaš Milvokija, Janis Adetokumbo

Košarkaš Milvokija, Janis Adetokumbo, vratio se na teren posle povrede zadnje lože.

Baksi su u noći između četvrtka i petka pobedili Bruklin, ali je za franšizu iz Vinskosina mnogo važnije što se na teren vratio sjajni Grk.

Iako nije propusti mnogo utakmica, povreda zadnje lože ga je odvojila od parketa. Ipak, uspeo je brzo da se vrati i nastavi da dominira ne bi li pomogao Milvokiju u borbi za što bolju poziciju pred plej-of.

"Kontrolišete ono što možete. Ovakve povrede se dogode s vremena na vreme. Ne očekujete ih, ali tako se podele karte, a vi samo naučite kako da se borite sa time i igrate kroz bol", rekao je Janis nakon što je postigao 21 poen protiv Netsa.

To mu je bila 65 utakmica ove sezone, i sada je ušao u konkurenciju za sve nagrade na kraju regularnog dela sezone.

"Cilj mi je da odigram 82 utakmice, ali postoji veći cilj i morate šire da razmišljate. Mogao bih da igram kroz bol, ali to nije pametno na duže staze".

Adetokumbo je pomenuo i veliku ulogu koju ima trener ekipe, Dok Rivers.

"On razume. Igrao je ranije i trener je već dugo. Zna kakav je osećaj, koliko boli ili ne boli. Ako zabušavam, on zna i volim takvog trenera".

Za kraj, istakao je da je tvrdoglavost njegova najveća vrlina, ali i mana.

"Moja snaga i ono zbog čega sam takav sam je tvrdoglavost, ali je to i moja najveća slabost. Pričao sam na tu temu i sa Kobijem. Nekada morate da budete obazrivi na vaše slabosti, jer je to preduslov da budete uspešni", zaključio je Adetokumbo.