NBA

Vembanjama veruje u "trikolore": Biće neuspeh ako ne osvojimo zlato na OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2024 14:20
Centar Francuske, Viktor Vembanjama Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Centar Francuske, Viktor Vembanjama

Mladi košarkaš San Antonija, Viktor Vembanjama, smatra da reprezentacija Francuske sa punim pravom može da se nada najsjajnijem odličju na Olimpijskim igrama ovog leta, koje će se održati u Parizu.

"Vembi" jedva čeka da zaigra za svoju domovinu, a Francuzi su u grupi B zajedno sa Nemačkom, Japanom i pobednikom kvalifikacionog turnira koji će se održati u Letoniji na kome će učestvovati upravo selekcija domaćina, Gruzija, Filipini, Brazil, Kamerun i Crna Gora.

"Imamo veoma tešku grupu. Potencijalno sastajanje sa Amerikom u polufinalu, koja će biti u punom sastavu je najbolja stvar za mene. Želim da igram protiv najboljeg sastava svake zemlje".

U Parizu ćemo možda gledati i najbolji olimpijski turnir godinama unazada, budući da će biti bezbroj igrača iz NBA lige, uz jedan od najjačih sastava Sjedinjenih Američkih Država u istoriji.

"Ako sam na Olimpijskim igrama, ako imam šansu da ih osvojim, a to ne uradim, onda je to neuspeh. Naši ciljevi su ostvarivi ako budemo igrali bez rezerve".

 

 

Vembanjama će u reprezentaciji Francuske zajedno sa Rudijem Goberom činiti centarski tandem, koji preti da bude najvši u istoriji OI.

"Razmišljam o tome. Biće to nešto novo i retko viđeno, ali verujem da će treneri pronaći način da to sve funkcioniše", istakao je centar Sparsa.