NBA

Nikola Jokić i Nagetsi ciljaju još jednu titulu u NBA ligi: Sviđa mi se put kojim idemo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2024 10:36
Košarkaš Denvera Nikola Jokić Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Košarkaš Denvera Nikola Jokić

Nikola Jokić govorio je na konferenciji za medije posle pobede Denvera nad Njujorkom (113:100) u "Ball areni". Centar Nagetsa ponovo je bio ključna figura na parketu, a utakmicu je završio sa još jednim tripl-dabl učinkom (30-14-11) i tek jednom izgubljenom loptom.

Jedno od pitanja na pres štampi odnosilo se na dve njegove zapažene asistencije ka Eronu Gordonu i Majklu Porteru, na šta je MVP kandidat rekao da ga je u prvoj situaciji poslužila sreća.

"Prvi put nisam video. Samo sam bacio loptu i nadao se da će Ej-Dži (Eron Gordon) biti tu. Lopta je otišla savršeno na pravo mesto. Druga situacija, video sam Majka. Kod prve nisam", objasnio je Jokić.
 

Majkl Porter Džunior igra sve bolje u poslednje vreme, a meč protiv Niksa završio je sa 31 poenom. Jokić ga je nahvalio i istakao da je mnogo bolji od "Ol star" pauze.

"Ne znam šta se konkretno promenilo u njegovoj igri, samo znam da treba da nastavi u ovom ritmu. On je veoma dobar igrač, večeras je promašio tek nekoliko šuteva, dok je usput pokupio i nekoliko skokova. Treba da nastavi da radi ovo što radi", poručio je Jokić saigraču.
 

Od "Ol-star" pauze, tim iz Kolorada zabeležio je 13 pobeda i svega dva poraza i zbog boljeg rasporeda od konkurencije, nalazi se na dobrom putu da regularni deo prvenstva završi na vodećem mestu Zapada.

"Iskreno, imali smo samo dobar period. Možda nam je trebalo nekoliko dana odmora. Igrači su fokusirani. I dalje ne šutiramo onako kako bismo voleli. Nadam se da će se to promeniti. Sviđa mi se put kojim idemo", rekao je Jokić.
 

Standings provided by Sofascore