NBA

Svaka čast brate, pozdravi mamu: Durent oborio Šekov rekord, a ovaj mu javno čestitao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2024 09:29
Kevin Durent na meču protiv Filadelfije na kojem je postao osmi najbolji strelac u istorji NBA lige Tanjug/AP Photo/Rick Scuteri
Kevin Durent na meču protiv Filadelfije na kojem je postao osmi najbolji strelac u istorji NBA lige

Zvezda Finiksa, Kevin Durent popeo se na osmu poziciji liste najbojih strelaca u istoriji NBA lige i sa nje je pomerio legendarnog Šekila O'Nila.

Prvotimac Sansa ih sada, nakon sjajne partije protiv Filadelfije u kojoj je ubacio 22 poena, ukupno ima 28.610, što je za 16 više od jednog od najdominantnijih centara u istoriji košarke.

 

 

Da sve bude još značajnije, Durentu je za to dostignuće bilo potrebno 159 mečeva, odnosno 3.424 minuta manje provedenih na terenu nego legendarnom Šeku.

"Velika je čast prestići na listi najboljih strelaca takvog košarkaša kakav je bio Šekil O'Nil", rekao je posle utakmice Durent, ispred koga je sada Vilt Čembrlejn sa 31.419. poena.

Čečsitke na velikom uspehu košarkaš Finiska dobio je i od smaog O'Nila koji je imao zanimljivu poruku za njega odmah po okončanju utakmice.

"Čestitam, brate, na velikom uspehu. Zaslužio si to. Srećan sam zbog teba, sjajano urađen posao i pozdravi mamu", rekao je Šek uz apaluze koje je uputio Durentu.

 

 

Podsećanja radi prvi na listi najboljih strelaca NBA lige u istoriji je Lebron Džejms koji je jedini uspeo da prebaci brojku od 40.000 ubačenih poena i trenutno ih ima 40.179.