NBA

Tranfsormacija Zajon Vilijamsona: Smršao je skoro 12 kilograma od decembra

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

18.03.2024 23:00
Košarkaš Nju Orleans Pelikansa, Zajon Vilijamson Tanjug/AP Photo/Matthew Hinton
Košarkaš Nju Orleans Pelikansa, Zajon Vilijamson

Zajon Vilijamson i Nju Orleans Pelikansi igraju sjajnu košarku u 2024. godini, pogotovo nakon Ol-star vikenda. Upravo prvi pik iz 2019. godine ima ključnu ulogu u ekipi "pelikana", a američki mediji prenose kako je Vilijamson smršao gotovo 12 kilograma od početka decembra i deluje da je ozbiljno shvatio svoju NBA karijeru.

"Ljudi iz Nju Orleansa mi govore da je Zajon Vilijamson smršao oko 12 kilograma od početka decembra, nakon NBA kupa i njegov izdanja su odlična", izjavio je Brajan Vindhorst, novinar ESPN-a.

Prektetnica u sezoni je očigledno bila eliminacija sa NBA kupa 8. decembra od Los Anđeles Lejkersa. Vilijamson je znatno podigrao svoj nivo igre, a u martu u proseku beleži 23,9 poena uz 62,5 posto šuta iz igre. Pozitivna energija se prenela sa njega i na ostatak ekipe, te su Pelikans na poslednjih 10 mečeva upisali osam trijumfa i zauzima šesto mesto na zabeli Zapadne konferencije.

 

 

Jako bitan faktor u svemu čini i to da je Zajon izbegao probleme sa povredama u ovoj sezoni. Za razliku od prethodnih godina, košarkaš Nju Orleansa je ostao zdrav u dosadašnjem toku takmičarske godine bez većih izostanaka.

Vilijamsona je u prethodnoj sezoni mučila povreda tetive desnog kolena, dok je propustio čitavu sezonu 2021/22 zbog polomljenog desnog stopala. Takođe je i u ruki sezoni propustio prva tri meseca zbog povrede kolena.