NBA

Nik Nurs veruje u Džoela Embida: Prilično sam siguran da će igrati u plej-ofu

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

17.03.2024 13:30
Košarkaš Filadelfije, Džoel Embid bi trebalo da bude spreman za plej-of Tanjug/AP Photo/Charles Krupa
Košarkaš Filadelfije, Džoel Embid bi trebalo da bude spreman za plej-of

Trener Filadelfija Seventisiksersa, Nik Nurs izjavio je nakon pobede nad Šarlot Hornetsima da veruje da će se Džoel Embid vratiti na vreme za plej-of.

Doigravanje u NBA kreće 20. aprila. Prema određenim procenama postoje šanse da se aktuelni MVP vrati u tim i bude spreman za prvu rundu. Podsetimo se, Embid je operisao koleno 6. februara nakon što ga je povredio na utakmici protiv Golden Stejta kada je Džonatan Kaminga pao na njega.

To je izjavio i Nik Nurs na konferenciji za medije nakon pobede nad Šarlotom. Novinari su mu postavili pitanje da li veruje da će se kamerunski centar oporaviti do početka plej-ofa. 

"I dalje se nadam da će tako biti i prilično sam siguran da će igrati. Mislim da uvek postoje faze za okavke stvari. Svi žele da znaju kada će se vratiti na teren pa daju različete procene. Stvar je u tome da se svako drugačije oporavlja, neko brže, neko sporije. Mi samo idemo korak po korak. Ne žurimo, čekamo da bude fit i tek kada bude tako biće spreman da se vrati na parket", izjavio je kanadski trener.

U odsustvu Embida, Siksersi su pali za nekoliko mesta na tabeli Istočne konferencije. Trenutno zauzimaju sedmu poziciju sa skorom 37-30.