NBA

Vasilije Micić: Još se tražim u Šarlotu, nije dovoljno biti samo asistent

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.03.2024 22:31
Košarkaš Šarlota Vasilije Micić Tanjug/AP Photo/Nell Redmond
Košarkaš Šarlota Vasilije Micić

Otkako je napustio Oklahomu, srpski reprezentativac Vasilije Micić blista u NBA ligi. Povrede Lamela Bola i Treja Mana, otvorile su vrata iskusnom plejmejkeru u Šarlotu, a bivši MVP Evrolige na najbolji način iskoristio je poverenje trenera o čemu, uostalom, svedoče njegove brojke u februaru, gde u proseku beleži 14 poena i šest asistencija po meču.

Ipak, bivši as Efesa, Žalgirisa, Crvene zvezde, Bajerna i Mege smatra da može daleko bolje - "Još se tražim, imamo dosta povređenih igrača, pa mi je to otvorilo prostor u smislu minutaže", rekao je Micić za "Charlotte observer" i dodao:

"Imam 30 godina i već sam nekako formirao svoju igru. Dolazim posle perioda od pet godina igrajući na isti način, tako da nije čako prilagoditi se timu kome je više potreban kreator igre nego asistent, šta god da je... Što se mene tiče, pokušavam da budem agresivan, a da opet budem u stanju da pogađam i igram na pravi način", dodao je on.
 

 

 


Nije dovoljno biti asistent, pa kako kaže - uveliko radi na novim veštinama.

"Pokušavam da budem agresivan protiv odbrane, da dolazim pod koš, pronalazim najbolje rešenje. Imamo mnogo talentovanih i tako pokušavam da držim stvari u ravnoteži. Ako ima prostora, krenuću pod koš jer ne želim da misle da sam običan dodavač, jer nažalost u modernoj košarci ne možete da igrate tako. Morate da budete sposobni za više. Radim svakodnevno na veštinama. Čak i sada radim stvari koje sam radio kada sam imao 20. Mogu da budem bolji i bolji u različitim stilovima i različitim daljinama kada gađam za tri poena. To je sve ono što želim da uradim, da budem pretnja za protivnika. Ta ravnoteža je ključna za mene", zaključio je Micić.