NBA

Najveća kazna u istoriji NBA lige zbog kritikovanja sudija: Gober mora da plati 100.000 dolara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2024 08:58
Rudi Gober u razgovoru sa sudijom Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki
Rudi Gober u razgovoru sa sudijom

Centar Minesote, Rudi Gober kažnjen je sa 100.000 dolara, što je najveća kazna izrečena ove sezone igraču koji nije suspendovan, a sve zbog javnog kritikovanja sudija i ''neprikladnog gesta'' koji im je uputio tokom utakmice u kojoj je njegov tim u petak uveče poražen od Klivlend kavalirsa rezultatom 113:104.

Novčana kazna, koju je izrekao potpredsednik lige i glavni disciplinski sudija, Džo Dumars izrečena je zato što je Gober uputio "neprikladan i neprofesionalan gest" sudijama, nakon što mu je sviran šesti faul krajem četvrte četvrtine, a zatim javno kritikovao suđenje u istoj utakmici, saopštila je NBA liga.

 

 

"Kazna uzima u obzir Goberove prethodne slučajeve ponašanja štetnog za NBA u pogledu javnog kritikovanja suđenja", saopštila je Američka košarkaška asocijacija.

Gober je svoj gest, zbog kojeg mu je izrečena tehnička greška, objasnio kao "istinu - i ono u šta zaista veruje", a nije mu to prvi put da bude novčano kažnjen.

"Greške se dešavaju. I sudije prave greške. Ali ponekad mislim da je to više od grešaka. Mislim da svi koji su u ovoj ligi znaju. I na tome ću ostati", naveo je Gobert nakon utakmice.

Kritikovanje zvaničnika obično dolazi sa kaznom od 10.000 do 30.000 dolara za igrače, iako je Goberov saigrač Entoni Edvards kažnjen sa 40.000 dolara zbog napada na sudije u januaru.

Minesota je trenutno na drugom mestu Zapadne konferencije sa skorom 44 pobeda i 20 poraza, s porazom više od vodeće Oklahome.