NBA

Boston i Minesota nemaju milosti, Detroit opet izgubio "tesnu" završnicu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.02.2024 09:19
Detalj sa utakmice Detroit - Orlando Tanjug/AP Photo/Carlos Osorio
Detalj sa utakmice Detroit - Orlando

Nije se mnogo igralo prethodne večeri u NBA, na programu su bile tri utakmice, od kojih je najzanimljivija bila ona odigrana u Detroitu, gde je gostovao Orlando. U dramatičnoj završnici gost je odneo pobedu pobedu 112:109.

Kod "Medžika" se niko posebno nije istakao, a čak osmorica igrača postigla su između 11 i 15 poena, s tim da je Vins Karter junior imao deset skokova, a Kol Entoni sedam asistencija.

Ni sasvim solidno veče Keda Kaningema od 26 poena nije pomoglo "Pistonsima" da upišu peti trijumf na svom parketu ove sezone, a ukupni skor ekipe je i dalje poražavajući i iznosi osam pobeda i čak 48 poraza. Orlando je na 32:25.

Boston je i ove sezone odličan i predstavlja jednog od favorita za osvajanje prstena, a Džejson Tejtum kandidata za MVP titulu. Ipak prethodne večeri, iako je postigao 19 poena, nije bio prvi strelac ekipe na gostovanju u Njujorku, gde je njegov tim stigao do 45. pobede 116:102, a 19. na gostovanjima. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džejlen Braun sa 30 poena, dok je Kristaps Porzingins dodao 22. Prvi strelac meča bio je as "Niksa" Džalen Branson sa 34 poena i devet asistencija.

I Minesota retko kome dozvoli ove sezone da se razmaše, a posebno u Mineapolisu na terenu "Timbervulsa". "Netsi" su se dobro držali do poslednje četvrtine, ali je onda domaćin prelomio meč dobivši poslednju deonicu sa 11 poena prednosti. Najviše poena na utakmici postigao je Entoni Edvards – 29, dok je Karl Entoni Tauns takođe bio iznad ovosezonskog proseka i po poenima i po skokovima 28-9. U timu iz Bruklina najbolji je bio Kem Tomas sa 18 poena.