NBA

(VIDEO) Nikola Jović za Arenu sport: Od uloge startera do okršaja sa Janisom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2024 19:11
Nikola Jović Tanjug/AP Photo/Michael Wyke
Nikola Jović

Dok Nikola Jović čeka nastavak sezone posle "All Star" pauze, košarkaš Majami Hita dao je intervju za TV Arenu sport, gde je otkrio kako se snalazi u ulozi startera i šta očekuje u nastavku sezone, a dao je i kratak komentar o nedavnom okršaju sa Janisom Adetokumbom, gde je ujedno postavio i rekord karijere po broju postignutih poena u NBA ligi.

"All star" pauzu Nikola Jović iskoristio je da se bolje pripremi za nastavak sezone. 

"Imali smo 7-8 dana odmora. Nisam nigde putovao, ostao sam u Majamiju, gde sam vežbao individualno i sa trenerima. Sitacija je takva ove sezone da ne znate kada ćete dobiti priliku. Lako neko može da ispadne iz rotacije. Povrede su česte, pa sam odlučio da se okrenem treninzima i nastavak sezone dočekam još spremniji."

Utakmicu protiv Milvokija, gde je sa 24 poena postavio rekord karijere u NBA ligi, dočekao je kao starter.

"Treniram dosta. Bio sam svakako spreman. Nekoliko puta ove sezone sam bio starter. Verovatno ću dobijati šansu kada neko ispadne iz rotacije. Tako je bilo i te večeri. Znao sam da će Janis igrati slobodniju odbranu na meni, pa sam imao solidan broj otvorenih pogleda tu utakmicu. Pogodio sam većinu šuteva, ušao u dobar ritam, proigravao saigrače i što je najvažnije, uspeli smo da pobedimo i nastavimo trku za plej-of."

Tokom sezone igrači Majamija vezali su sedam uzastopnih poraza, da bi tek pred "All star" pauzu ušli u dobar ritam. 

"Imamo pobednički mentalitet. Poznati smo po tome i to mi se jako sviđa u Majamiju. Detaljno se spremamo za svaku utakmicu iako nekad nemamo previše vremena da razmišljamo o svakom protivniku. Imali smo sedam izgubljenih utakmica u nizu ove sezone i taj period nije bio lak. Ali, popravili smo neke stvari u našoj igri. Krenulo je iz svlačionice i sada smo na pravom putu", zaključio je Nikola Jović.