NBA

Šok vesti iz Oklahome: Aleksej Pokuševski dobio otkaz

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2024 16:40
Aleksej Pokuševski Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki
Aleksej Pokuševski

Loše vesti po srpskog reprezentativca nam stižu iz Amerike. Aleksej Pokuševski (22) dobio je otkaz u Oklahomi. Tokom zimskog prelaznog roka Beograđanin se nije našao ni u jednom "trejd paketu", pa se donekle verovalo da je njegova budućnost sa Tanderima još uvek sigurna, ali tako ne misli NBA insajder - Šams Šaranija.

Prema njegovim navodima, mladi krilni centar nije uspeo da se izbori za mesto u timu gde je došao 2020. godine kao 17. pik sa drafta, pa će od naredne sezone biti slobodan u izboru nove sredine. Aleksej Pokuševski imao je dobrih perioda u Oklahomi, ali je broj mlađih i slobodno možemo reći, kvalitetnijih pikova, zauzelo njegovo mesto u ekipi.

 

 

Utisak je da kada god bi srpski košarkaš vezao nekoliko dobrih utakmica, već u narednim danima bi izgubio momentum. Što zbog brojnih, sitnih povreda, što zbog kvaliteta rivala, pa bi poverenje trenera ponovo sticao u Razvojnoj ligi, da bi mesto u timu definitivno izgubio dolaskom Četa Holmgrena - jednog od kandidata za "rukija" sezone, koji je propustio prvu godinu u Ligi zbog teške povede.

Aleksej Pokuševski odigrao je preko 150 utakmica za četiri sezone u NBA ligi, gde je u proseku beležio sedam poena i četiri skoka po meču, dok je šansu ove godine dobio svega 10 puta.