NBA

Meklung preko Šeka do titule u zakucavanju: Kada kaženo preko Šeka, mislimo bukvalno preko njega

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2024 09:15
Met Meklung na takmičenju u zakucavanju na Ol-star vikendu u Indijanopolisu Tanjug/AP Photo/Darron Cummings
Met Meklung na takmičenju u zakucavanju na Ol-star vikendu u Indijanopolisu

Titulu u zakucavanju tokom Ol-star vikenda u Indijanopolisu i ovoga puta je osvojio Met Meklung, zvanično igrač Orlando Medžika, koji nastupa u njihovom razvojnom timu.

On je nasuprot sebe imao Džejmsa Topina, Haimea Sančeza i Džejlena Brauna protiv kojeg se i takmičio u finalu i sasvim zasluženo odneo pobedu u najatraktivnijoj diciplini tokom susreta "svih zvezda".

A do titule je stigao na spektakularan način preko Šakila O'Nila. I to u bukvalnom smislu preko njega, jer je uspeo da ga preskoči i potom zakuca iza glave.

 

 

Legendarni Šek, inače visok 216 cantimetara, stao je ispod koša i na glavi držao loptu, a Meklung se zaleteo, pokupio loptu i onda preskočio jedinog igrača čiji su dres u Orlandu odlučili da povuku iz upotrebe.

Taj njegov potez oduševio je sve prisutne, kao i sudije koje su mu dale po 50 poena i to mu je donelo drugu uzastopnu titulu u zakucavanju na Ol-star vikendu.

"Velika je čast pobediti u ovo takmičenju, pogotovo što sam to učinio drugu godinu u nizu, mada nislim da sam mogao da pružim još veće zadovoljstvo navijačima, ali i ovo je bilo u redu. Sada nisam siguran, ali ko zna, možda se vratim i sledeće godine da osvojim još jedan pehar", rekao je Meklung nakon takmičenja.