NBA

Sabrina, svaka čast, ali Stef je bolji: Kari trijumfovao u okršaju najboljih šutera današnjice

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2024 08:25
Stef Kari i Sabrina Jonesku Tanjug/AP Photo/Darron Cummings
Stef Kari i Sabrina Jonesku

Imala je Sabrina Jonesku, najbolji šuter ženske NBA lige veliki motiv da se tokom OL-star vkenda nadmeće protiv prvog šutera u istoriji najjače košarkaške lige na svetu, Stefa Karija, ali na kraju je morala da mu čestita na pobedi.

Igračica Njujorka je još letos izazvala reprezentativca Sjedinjenih Američkih Država na dvoboj i tvrdila je da će ga pobediti u brzom šutiranju trojki, a on je prihvatio izazov. Okršaj se dogodio u Indijanopolisu, gde su navijači mogli da uživaju u pravom spektaklu.

 

 

Sabrina, koja može da se podiči sa ubačenih 37 poena na ženskom Ol-star vikendu, što je rekord u obe kateorije, prva je stala na liniju za tri ponea i pokazala koliki je majstor završivši svoju seriju sa 26 datih poena.

Međutim, to nije stvorilo dodatni pritisak Stefu Kariju, koji je ubacio tri poena više i na kraju pobedio. A do trojumfa je došao tako što je uoči poslednja četiri šuta umao 21 ubačeni poena, a onda je pogodio sva četiri pokušaja u kojima ubačeni koš vredi duplo i ostvario je trijumf.

Ono što je u ovoj priči posebno zanimljivo je i to da Sabrina nije želela da šutira sa udaljenosti koja je predviđena za košarkašice, već je i ona koristila linuju za tri poena koja važi u muškoj konkurenciji, ali na kraju nije imala snage da pobedi majstora kakav je Stef Kari.