Nikola Jokić

NBA liga na TV Arena sport: Nikola Jokić i Denver napadaju Nikse u "Medison Skver Gardenu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.03.2023 14:42
NBA liga na TV Arena sport: Nikola Jokić i Denver napadaju Nikse u "Medison Skver Gardenu" Tanjug/(AP Photo/David Zalubowski)

Posle četiri uzastopna poraza Denver je uspeo da prebrodi mini krizu i savlada Detroit, a danas će u evropskom terminu imati priliku da zabeleži novu pobedu i to u duelu sa Njujorkom, koji počinje u 18 časova na Areni 3 Premium.

U žiži javnosti, biće, naravno centar Nagetsa Nikola Jokić, koji je zbog loših rezultata njegove ekipe, nedavno pao na drugo mesto MVP trke iza Džoela Embida, pa će danas u "Medison Skver Gardenu" imati prilike da pokaže zašto je osvajao prestižnu nagradu prethodne dve sezone.

Iako je lider Zapada blagi favorit u ovom susretu, ne treba potceniti napadačke moći Niksa, koji su na krilima Žulijusa Rendla i Džejlena Bransona, zadržali visoki plasman na Istoku, gde će se do kraja regularnog dela sezone boriti za četvrto mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

S obzirom da se nalaze u suprotnim konferencijama, ove ekipe nisu imale prilike da se puno susreću na terenu, a u poslednjih 14 mečeva, koliko je Jokić upisao nastupa protiv Niksa, Denver je bio daleko uspešniji sa 12 pobeda. 

Ako pogledamo statistiku srpskog centra protiv ekipe Tima Tibodoa, Jokić se nije naročito proslavio u duelima sa njima. Zabeležio je svega jedan tripl-dabl učinak, a u proseku je na 14 utakmica beležio 22 poena, 10 skokova i nešto manje od šest asistencija. Najviše im je dao 40 poena, a u nekoliko navrata je stigao i do brojke od 35 poena.

Ove sezone odigrali su samo jedan meč i to u Koloradu, gde je Denver u odsustvu Nikole Jokića doživeo tesan poraz (103:106), a listu strelaca Niksa predvodili su tada pomenuti Rendl i Branson sa 34, odnosno 21 poenom.

Denver je vodeći tim Zapadne konferencije sa 47 pobeda i 23 poraza, dok je Njujork peti na Istoku sa učinkom 41-30.