NBA

Indijana ostala bez beka: Badi Hild trejdovan u Filadelfiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.02.2024 18:00
Badi Hild Tanjug/AP Photo/Darron Cummings
Badi Hild

Nekadašnji šesti pik na draftu i doskorašnji košarkaš Indijane, Badi Hild, trejdovan je u Filadelfiju, prenose američki mediji.

Kako navodi ESPN, Pejsersi će zauzvrat dobiti Markusa Morisa, Furkana Korkmaza i tri pika druge runde. 

Badi Hild izabran je 2016. godine od strane Nju Orleansa, gde je igrao samo jednu sezonu, da bi od 2017. do 2022. godine nastupao za Sakramento. 

Potom je na današnji dan, te, 2022. godine, trejdovan u Indijanu sa Tajrisom Haliburtonom i Tristanom Tompsonom u zamenu za Džastina Holideja, Džeramija Lama i Domantasa Sabonisa. 

 

 

U dresu Pistonsa, momak sa Bahama odigrao je 80 utakmica prošle sezone, tokom kojih je beležio 17 poena, što je i donekle, njegov prosek karijere.

Filaldefija, inače, ove sezone, planira ozbiljan napad na titulu prema pisanjima medija. Džoel Embid će kraj parketa provesti minimum mesec dana zbog povrede kolena, pa će zimska pojačanja imati taman dovoljno vremena da se ugiraju za plej-of dok se ne vrati MVP.

Seventisiksersi su trenutno peti na Istoku sa učinkom 30-20, dok je Indijana na poziciji ispod sa skorom 29-23.

Na relaciji Toronto - Juta takođe je došlo do trejda. Kira Luis i Oto Porter će od sada igrati za Jutu, kao i pik prve runde sa predstojećeg drafta, dok će Darko Rajaković u zamenu dobiti kanadskog reprezentativca Kelija Olinika i beka Očaja Agbađija. Dan ranije Juta je u Detroit trejdovala Simonea Fontekija.