NBA

Filadelfija "bacila oko" na Bogdanovića: Atlanta ima drugačije planove

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.02.2024 17:10
Srpski reprezentativac i košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović Tanjug/Frank Gunn/The Canadian Press via AP
Srpski reprezentativac i košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović

Srpski reprezentativac i košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović velika je želja čelnika Filaldefije uoči kraja NBA prelaznog roka.

Kako navode američki mediji, najbolji "trojkaš" na Istočnoj konferenciji, mogao bi da pređe kod Džoela Embida i Seventisiksersa, ali je i to veliko pitanje, pošto Hoksi nisu tek tako raspoloženi da se odreknu igrača koji im je tokom cele sezone daje "ogroman vetar u leđa" sa klupe.

Filaldefija je već stupila u kontakt sa Atlantom i od čelnika Hoksa pitala šta traže u zamenu za Bogdanovića. Inače igrača koji ima ugovor do kraja sezone 2025/26, uz timsku opciju za produžetak saradnje na još jednu godinu. A, kako navode tamošnji mediji, Atlanta je tražila što veći broj pikova prve runde ili adekvatnu zamenu za Bogdanovića, koji ove sezone ima najbolji košgeterski učinak otkako je stigao u NBA ligu, sa 17 poena u proseku.

 

 

U daljem tekstu Kajla Njubeka se navodi da Filaldefija nije spremna na takav korak. Najviše pošto je zabrinuta za budućnost, koja, ruku na srce, nije sigurna posle letošnjih najava o odlasku Embida. Ali, ništa još uvek nije isključeno, pošto Seventisikresi planiraju da napadnu titulu u plej-ofu.

Pored Bogdanovića, drugo ime koje se pominje u američkim medijima je Malkom Brogdon iz Portlanda. U pitanju je iskusni kombo bek, kome ove i sledeće sezone sleduje 22.5 miliona dolara, ali ni Blejzersi nisu spremni da olako trejduju bez poštene nadoknade.

Filadlefija je trenutno peta na Istoku sa 30 pobeda i 20 poraza, dok je Atlanta na 10. mestu sa učinkom 22-29.