NBA

"Pucačko" veće u Atlanti pripalo Klipersima: Bogdanović ubacio 16 poena uz 50 odsto procenat šuta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 08:05
Bogdan Bogdanović na šutu za tri poena Tanjug/AP Photo/Hakim Wright Sr.
Bogdan Bogdanović na šutu za tri poena

Solidnu partiju je pružio kapiten košarkaške reprezentacije Srbije, Bogdan Bogdanović u susretu njegove Atlante i LA Klipersa, ali je pobedu na kraju odneo gost is Los Anđelesa - 149:144.

Bio je to susret na kojem su igrači oba tima šutnuli 74 trojke i pogodili 41 šut, a bivši košarkaš Partizana je imao učinak od 50 odsto - iz osam pokušaja je pogodio četiri puta.

Identičan procenat šuta Bogdanovć je imao i za dva poena, budući da je od 12 pokušaja pogodio šest puta, pa mu je indeks uspešnosti na kraju bio četiri.

 

 

Meč je na kraju završio sa 16 ubačenih poena, tri uhvaćene lopte, od čega jednu u reketu rivala i dve pod svojim košem, kao i šesta asistencija, odnosno i jednom ukradenom loptom.

Meč protiv Klipera bio je 59 u nizu na kojem je kapiten košarkaške reprzentacije Srbije postigao barem jednu trojku u NBA ligi, a do sada ih je u toku ove sezone ukupno imao 147 i po tom parametru ima drugi učinak na Istoku posle saigrača Tre janga koji je ubacio četiri više.

Najefkasniji pojedinac meča bio je Kavaj Leonard koji je meč završio sa 36 datih poena, a šest manje je u timu Klipersa imao Džejms Harden, dok je u poenterskom smislu najraspoloženiji u timu domaćina bio Dendre Hanter sa 27, a Tre Jang je dao dva poena manje.