NBA

Takmičenje u trojkama na Ol-Staru: Bez Bogdanovića i Karija, tu su Lilard, Branson, Haliburton...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.02.2024 21:46
Košarkaš Milvoki Baksa, Demijen Lilard Tanjug/AP Photo/Aaron Gash
Košarkaš Milvoki Baksa, Demijen Lilard

Kao i svake godine, na NBA Ol-Star vikendu će se održati i takmičenje u šutu za tri poena, a američki mediji su otkrili koji igrači su se prijavili za učešće. Očekuje se da Demijen Lilard, Tajris Haliburton, Džejlen Branson, Malik Bizli i Lauri Merkanen šutiraju na egzibiciji koja će se održati u Indijani.

Gledajući striktno broj ubačenih šuteva za tri poena, od pomenutih pet imena Lilard je ubacio najviše - 139. Odmah iza njega na listi se nalaze Markanen i Bizli sa po 133, dok je Branson ubacio 130. Kada je u pitanju Tajris Haliburton, košarkaš Pejsersa je ubacio 121 šut za distance.

 

 

Procentualno gledano, najbolji šuter je Bizli uz preciznost od 45,1 posto. Odmah iza njega su Branson sa 41,3 i Markanen sa 40,1. Ispod 40 posto šuta za tri poena imaju Haliburton (39,8) i Lilard (34,7).

Nadali su se ljubitelji NBA lige da bi na Ol-Star vikendu moga oo da se nađe i Bogdan Bogodanović. Kapiten reprezentacije Srbije je na šestom mestu u najjačoj ligi na svetu po broju ubačenih trojki (147), dok je procenat pogođenih šuteva sa distance stoji okruglo na 37 posto.

Ipak, u Indijani nećemo gledati Bogdanovića, kao ni najboljeg šutera u ligi - Stefa Karija. Igrač Golden Stej Voriorsa je ubedljivo prvi po broju ubačenih trojki (209), dok je njegov procenat šuta zatri 41,1 posto.