Nikola Jokić

Denver konačno pobedio i obezbedio plej-of: Nikoli Jokiću nedostajala asistencija za novi "tripl-dabl"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.03.2023 08:05
Denver konačno pobedio i obezbedio plej-of: Nikoli Jokiću nedostajala asistencija za novi "tripl-dabl" Tanjug/AP Photo/Carlos Osorio

Košarkaši Denvera prekinuli su crni niz od četiri poraza u NBA ligi, budući da su u noći između četvrtka i petka ubedljivo savladali Detroit 119:100 uz novu sjajnu partiju Nikole Jokića, kome je nedostajala jedna asistencija za "tripl-dabl" učinak.

Međutim, trijumf od 19 poena razlike nikako na realan način ne prikazuje ono što se dešavalo na parketu, jer Nagetsi pune tri četvrtine nisu uspevali da pronađu igru koja ih je krasila čitave sezone. Ponovo je tim trenera Majkla Melouna bio nervozan i sa manjkom koncentracije, pa su na poluvremenu gubili šest razlike, a onda su u četvrtoj deonici naprosto eksplodirali i slavili 33:14 što im je i matematički obezbedilo plasman u plej-of NBA lige.

Nikola Jokić je na poluvremenu imao učinak od 18 poena i po pet skokova i asistencija, a na kraju je ostvario "dabl-dabl" učinak od 30 poena, 10 skokova i devet asistencija.

"Prekinuli smo seriju loših rezultat i to je najvažnije. Čestitao sam momcima posle meča i poželeo im da ovo bude početak jednog novog i uspešnog niza. Obezbedili smo prvo mesto u našoj konfereciji, igraćemo plej-of i verujem da ove sezone možemo da uradimo nešto veliko", rekao je posle meča trener Nagetsa, kome je ovo bio 400. meč u trenerskoj karijeri.

Lošu seriju su u večeri za nama prekinuli i košarkaši Finiksa koji su nakon tri vezana poraza bili bolji od Orlanda 116:113, a Sakramento je trijumfovao protiv Bruklina 101:96 i posle 17 godina će sa  pozitivnim skorom završiti sezonu.

NBA liga

Detroit - Denver 100:119
Bruklin - Sakramento 96:101
Toronto – Oklahoma 128:111
Milvoki – Indijana 123:139
Finiks – Orlando 116:113