NBA

Dok Rivers kritikuje Ol-Star organizaciju: Presmešno je stvarno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.02.2024 22:30
Trener Milvoki Baksa, Dok Rivers Tanjug/AP Photo/Morry Gash
Trener Milvoki Baksa, Dok Rivers

Edrijen Grifin će možda dobiti novčani bonus i prsten, ali će se na Ol-Star vikendu naći Dok Rivers. Iskusni trener je iskoristio priliku da kritikuje činjenicu da će trenirati najbolje igrače Istočne konferencije.

"Presmešno je. Edrijen će dobiti neki novac i prsten. To je sigurno, ali i čudno. Mislim da treba da postoji neko pravilo da trener bude neko drugi, a ne ja", izjavio je glavni trener Baksa.

Riversu će ovo biti četvrti put u karijeri da je trener na Ol-Star vikendu. Pre toga je učestvovao 2008, 2011. i 2021. godine. 

"Možda ću poslati moj stručni štab i otići na odmor. Pitaću Adama Silvera. Mislim da je on dobar čovek. Verujem da će razumeti", našalio se nekadašnji NBA šampion.

 

 

Rivers je 26. januara preuzeo Milvoki Bakse i nakon tri odigrana meča, upisao je jednu pobedu i dva poraza. Njegov prethodnik, Edrijen Grifin je došao do skora 30-13 kada je uprava franšize iz Vinskonsina odlučila da se rastane sa trenerom.

Iznenađen je bio i najbolji igrač Milvokija, Janis Adetokumbo.

"Biće trener na utakmici? To je baš smešno. Nismo pričali o tome u svlačionici", izjavio je grčki košarkaš.

Iako Boston Seltiksi imaju bolji skor (37-12) od Baksa (33-16), Džo Mazula ne može da bude glavni trener na Ol-Staru jer se u toj ulozi našao prošle godine. Pobeda Baksa nad Maveriksima je zacementirala Milvoki na drugom mestu Istočne konferencije pred Ol-Star pauzu, što automatski selektuje Doka Riversa za trenera ekipe koja će predstavljati Istok na Ol-Star vikendu.