NBA

Novi trejd u NBA ligi: Teri Rozir stiže u Majami, Kajl Lauri se seli u Šarlot

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.01.2024 18:05
Novi košarkaš Majami Hita, Teri Rozir Tanjug/AP Photo/Nell Redmond
Novi košarkaš Majami Hita, Teri Rozir

Ostalo je nešto manje od tri nedelje do kraja prelaznog roka u NBA ligi, te su se aktivirale i ekipe Šarlot Hornetsa i Majami Hita. Franšiza sa Floride je u Hornetse poslala Kajla Laurija i pika prve runde 2027. godine. Kao zamena za njega iz Šarlota tiže Teri Rozir. 

Američki novinari prenose kako tim iz Severne Kalorine nema nameru da tek tako oslobodi Laurija. Umesto toga imaju u planu da ga uključe u novi trejd do kraja prelaznog roka koji se završava osmog ferburara. Hit se nada da bi baš Rozir mogao da im poveća šanse za šampionsku titulu. U poslednje četiri godine su igrali dva finala, ali su bili poraženi. Prvo od Los Anđeles Lejkersa 2020. godine, a zatim i od Denver Nagetsa 2023. godine.

 

 

Pre prelaska u Majami, Rozir je u dresu Hornetsa imao najbolje brojke u karijeri. Prosečno je beležio 23.2 poena, 3.9 skokova i 6.6 asistencija. U svojoj karijeri u najjačoj ligi na svetu igrao igrao je i za Boston Seltikse. Sa druge strane, 37-godišnji Lauri ima nešto slabiju sezonu iza sebe sa 8.2 poena, 3.5 skokova i 4 asistencije, a uz Majami nosio je i dresove Memfis Grizlisa, Hjuston Roketsa i Toronto Reptorsa.

Hornetsi zauzimaju trenutno 13. mesto na tabeli Istočne konferencije sa 10 pobeda i 31 porazom. To je ujedno i četvrti najgori skor u čitavoj NBA ligi. Majami Hit zauzima šestu poziciji sa 24 pobede i 19 poraza.  

 

Standings provided by Sofascore