NBA

"NBA Iron Man": Mikal Bridžis stigao do 434. uzastopne utakmice, rekord je ipak nedostižan

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

22.01.2024 18:42
Mikal Bridžis Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Mikal Bridžis

Bruklin Netsi su doživeli poraz u Los Anđelesu od Klipersa, a Mikal Bridžis je upisao 434. uzastopnu utakmicu u NBA ligi. Ipak, rekord kada je u pitanju ova statistika deluje nedostižno.

Tokom meča između Los Anđeles Klipersa i Bruklin Netsa u "Kripto Kom" areni, na TV ekranima je NBA ligi izbacila već standardnu tabelu kada utakmicu igra Mikal Bridžis. Krilni košarkaš ekipe iz Njujojrka je upisao 434. uzastopnu utakmicu u najjačoj ligi na svetu.

Bridžis nije propustio nijedan meč od kako je debitovao u ligi u dresu Finiks Sansa. Taj niz nastavljen je i kasnije u Bruklinu. Mikal važi za "gvozednog čoveka" (Iron Man) NBA lige. Od aktivnih igrača, nema mu ravnog, ali je ipak daleko od obaranja istorijskog rekorda.

 

 

Kao što smo već rekli, Bridžis ima 434 utakmica, računajući 42 iz ove sezone. Predvodi Netse sa 21.4 poena po utakmici i nastavlja da dominira na obe strane terena. Ipak, rekord za broj uzastopnih utakmica se verovatno neće naći u njegovim rukama.

Ej Si Grin je osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka nastupao za Los Anđeles Lejkerse, Finiks Sanse, Dalas Maverikse i Majami Hit. Košarkaš koji je rođen u Portlandu je odigrao čak 1192 uzastopne utakmice! Za to vreme je dodao i tri NBA titule sa "jezerašima", bio je poznat kao defanzivac i dobar igrač sa klupe. Takođe je zabeležio i dva Ol Star nastupa uz svega osam propuštenih mečeva u karijeri.

Bridžis možda jeste "gvozedni čovek" sadašnje NBA lige, ali je jasno zašto je Grin originalni "Iron Man".