NBA

Vašington Vizardsi traži rešenje za Kajla Kuzmu: Opcije su Sakramento i Dalas

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 22:37
Kajl Kuzma Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer
Kajl Kuzma

Bliži se kraj prelaznog roka u NBA ligi, a Kajl Kuzma bi mogao da bude jedno od imena koja će promeniti sredinu. Za njega postoji interesovanje Sakramento Kingsa i Dalas Maveriksa.

Ostalo je nešto manje od tri nedelje do zatvaranja prelaznog roka u najjačoj ligi na svetu i pregovori kada su u pitanju trejdovi dostigli su vrhunca. Vašington Vizardsi, trenutno ekipa sa drugim najgorim skorom u NBA ligi, zainteresovana je da se aktivira na tržištu.

Nakon trejdova Bredlija Bila i Kristapsa Porzingisa prethodnog leta, sva je prilika da će se "čarobnjaci" rešiti i Kajla Kuzme. Ipak, ono što traže za uzvrat nije mala stvar.

 

 

Američki novinar Mark Stajn prenosi kako su Vizardsi voljni da trejduju Kuzmu ako bi za uzvrat dobili dva pika prve runde.

Franšiza iz Vašingtona nije dobila nijednog pravog pika prve runde u trejdovima za Bila i Porzingisa. Umesto toga dobili su nekoliko pikova druge runde, dok su pikovi prve runde koje su dobili, uglavnom zamene. Menadžment kluba ne želi da napravi istu grešku dva puta, te se sada postavljaju drugaćije.

Stajn prenosi i kako su Dalas Maveriksi pokazali interesovanje da pokupe bivšeg igrača Los Anđeles Lejkersa. Takođe se spominje i ime Sakramento Kingsa.

Luka Dončić i Maveriksi su trenutno na šestom mestu Zapadne konferencije, dok su Kingsi dve pozicije niže. Obe ekipe imaju najveće ambicije uz plasman u plej-of i sigurno je da bi Kajl Kuzma bio dobar dodatak i jednoj i drugoj franšizi.