NBA

NBA liga odlučila: Ol-star meč 2026. godine će se igrati u novoj dvorani Los Anđeles Klipersa

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.01.2024 09:55
NBA Ol-star Tanjug/AP Photo/Damian Dovarganes, File
NBA Ol-star

Ol-star utakmica košarkaške NBA lige 2026. godine biće odigrana u Los Anđelesu, saopšteno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

Ol-star meč NBA lige 2026. biće odigran u novoj dvorani LA Klipersa "Intuit dom" u Inglvudu, a planirano je da Ol-star utakmica bude odigrana 15. februara 2026. godine.

Iz NBA podsećaju da će Ol-star vikend po sedmi put biti odigran u Los Anđelesu, a prvi put u "Intuit domu", koji će biti otvoren pred početak naredne sezone. Klipersi planiraju da se u novu halu presele u junu ove godine. Svečano otvaranje nove dvorane planirano je za avgust.

 

 

Komesar NBA lige Adam Silver proveo je sat vremena u obilasku lokacije zajedno sa predsednikom LA Klipersa Stiv Balmer, predsednicom poslovnih operacija Klipersa Džilijan Cuker, gradonačelnicom Los Anđelesa Karen Bas i gradonačelnikom Inglvuda Džejmsom Batsom.

"Dobra vest je da će u hali biti odigrana košarkaška sezona pre ol-star utakmice i to će biti prilika da se uverimo da je sve na nivou. Bila bi rizičnija ponuda da smo odredili da se ol-star ovde igra sledeće sezone", rekao je Silver.

Ol-star vikend 2026. godine počeće 13. februara utakmicom zvezda u usponu, dan kasnije je takmičenje u veštinama, šutiranju trojki i zakucavanjima, a 15. februara je na programu Ol-star meč.

Ol-star vikend ove godine biće održan u Indijanapolisu, a 2025. u San Francisku.