NBA

Očajno šutersko veče Bogdanovića: Atlanta umalo ispustila +35 protiv Vembanjame i družine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.01.2024 00:30
Očajno šutersko veče Bogdanovića: Atlanta umalo ispustila +35 protiv Vembanjame i družine Tanjug/AP Photo/Hakim Wright Sr.

Na dan Martina Lutera Kinga, NBA liga rešila je da nas obraduje brojnim utakmicama u sjajnom terminu. Većinu ste mogli da ispratite u multiprenosu na Areni 1 Premium ranije u toku večeri. Videli smo neke lake pobede u režiji Filadelfije i Detroita i dve uzbudljive završnice, dok su navijači iz Srbije mogli uživo i da posmatraju pobedu Bogdanovićeve Atlante. 

Ali, na žalost i ne baš dobro šutersko veče kapitena Srbije...

Bogdanović je definitivno podbacio u odnosu na njegove prošle utakmice. Meč protiv San Antonija (109:99) mu je verovatno bio najgori u sezoni, a umesto onih, njegovih, prosečnih, 17 poena po utakmici, večeras je imao svega pet poena, uz 2/10 šut iz igre.

Jasno, trener ga nije dugo držao. Upisao je 25 minuta na parketu, ali na njegovu sreću, Trej Jang imao je fenomenalno veče... Plejmejker Hoksa bio je motor ekipe, sa 36 poena, definitivno, najraspoloženiji igrač na parketu, a sjajnom učinku dodao je i 13 asistencija.

Što se utakmice tiče, videli smo Atlantu u svim mogućim bojama. Tokom prvog poluvremena Hoksi su bili neverovatni. Imali su u jednom trenutku i 35 poena prednosti. Ali, u nastavku, neverovatna serija Sparsa. Vembanjama (26p) i Sošan (23p) krckali su razliku, da bi na četiri minuta do kraja doveli San Antonio na svega šest poena zaostatka. Ali, srećom po Hokse, preokret nisu dozvolili Jang i Džonson.

Sa nekoliko učinkovitih napada, Atalanta je ponovo stekla dvocifrenu prednost, da bi u finišu sačuvala razliku sa linije penala.

NBA liga.

Filadelfija - Hjuston 124:115
Dalas - Nju Orleans 125:120
Njujork - Orlando 94:98
Vašington - Detroit 117:129
Atlanta - San Antonio 109:99