NBA

Lenard veran Klipersima: Ostaje u Los Anđelesu barem još tri sezone

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

10.01.2024 21:10
Kavaj Lenard i Kevin Durent u duelu Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Kavaj Lenard i Kevin Durent u duelu

Košarkaš Los Anđeles Klipersa, Kavaj Lenard, produžio je ugovor sa tim klubom na još tri godine, prenosi uvaženi Adrijan Vojnarovski.

Iskusno krilo će u naredne tri sezone inkasirati 153 miliona dolara. Kako bi potpisao ovaj ugovor, Lenard je morao da se odrekne igračke opcije za narednu takmičarsk godinu.

Isto će morati da uradi i Pol Džordž, sa kojima uprava Klipersa uveliko razgovara o nastavku saradnje, dok Džejms Harden ne može da potpiše novi ugovor do leta.

 

 

Kada je u pitanju Lenard, njegov period u Los Anđelesu obeležile su povrede zbog kojih se nije preterano naigrao, ali je ove sezone konačno zdrav i prosečno beleži  23,8 poena, 6,1 skokova i 3,4 asistencije.

U karijeri je prethodno nastupao za San Antonio Sparse i Toronto Reptorse. Sa obe franšize je osvojio titulu NBA lige i nagradu za najkorisnijeg igrača finala. Imao je priliku da u Klipersima postane prvi igrač koji je sa tri kluba osvojio šampionski prsten MVP trofej finalne serije, ali ga je u tome preduhitrio Lebron Džejms, koji je 2020. osvojio ligu sa Lejkersima, a prethodno i sa Klivlendom i Majamijem (dva puta) i svaki put je bio proglašen za najboljeg u dinalu.