NBA

Novi poraz San Antonija: Greg Popović oborio crni rekord u NBA ligi po broju izgubljenih mečeva u sezoni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2023 08:03
Novi poraz San Antonija: Greg Popović oborio crni rekord u NBA ligi po broju izgubljenih mečeva u sezoni Tanjug/AP Photo/Darren Abate

Očekivalo se da će nedavni trijumf nad Denverom uspeti da probudi igrače San Antonija i da će početi da ostvaruju pobede u nizu, ali oni su nastavili sa lošim partijama i porazima. U noći između nedelje i ponedeljka bolji od njih su bili prvotimci Oklahome 102.90 i tako im naneli 50 poraz u sezoni.

I upravo ta činjenica posebno boli trenera Sparsa Grega Popivća koji je time oborio svoj negativan rekord u NBA ligi po broju izgubljenih utakmica u jednoj sezoni. Do sada je on iznosio 49, a od ovog jutra je uvećan za još jednu "reckicu".

Kako San Antonio igra ove sezone nema sumnje da će taj broj do kraja regularnog dela takmičenja biti još veći i čini se da to baš nije najbolji način da jedan od najboljih trenera u istoriji NBA lige okonča profesionalnu karijeru, budući daje najavio da će ovo biti njegova poslednja sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Tandersi su mnogo bolje započeli meč, već tokom prvog poluvremena stekli prednost 17 poena razlike, ali su Sparsi do odlaska na odmor smanjili na 27:52 i nagovestili da bi mogli da izbegnu poraz. Međutim, u drugom delu nisu bili ozbiljan rival raspoloženim igračima Oklahome koji su zabeležili peti trijumf na poslednjih šest mečeva.

Najefikasniji na susretu je bio Zak Kolins sa 23 postignuta poena, dok je u redovima pobedničke ekipe Džejlin Vilijams imao "dabl-dabl" učinak od 21 poenom i 10 skokova.

NBA liga

Nju Orleans – Portland 127:110
San Antonio – Oklahoma 90:102
LA Lejkers – Njujork 108:112