NBA

NBA liga dala zeleno svetlo: Drejmond Grin se vraća nakon suspenzije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.01.2024 09:30
Drejmond Grin u raspravi sa sudijom Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu
Drejmond Grin u raspravi sa sudijom

Nakon što je suspendovan na neodređeno zbog udaranja Jusufa Nurkića, Drejmond Grin je dobio dozvolu NBA lige da se priključi ekipi i vrati na teren. 

Krlini centar je propustio 12 utakmica Golden Stejt Voriorsa nakon što je 13. decembra udario namerno Nurkića, košarkaša Finiks Sansa. On je za to dobio isključenje sa meča, što mu je bilo treće u ovoj sezoni.

Grin je pre toga učestvovao u incidentu i na utakmici sa Minesota Timbervulvsima. Košarkaš franšize iz San Fransiska je uhvatio za vrat Rudija Gobera i gušio ga nekoliko sekundi. NBA liga je zato donela odluku da suspenduje Grina nakon udaranja reprezentativca Bosne i Hercegovine.

 

 

Američki košarkaš je u prethodnom periodu išao na terapiju i razgovaro sa psihoterapeutom. Za svaki meč koji je propustio kažnjen je i novčano, te će morati i da plati gotovo dva miliona dolara zbog spuspenzije.

Očekuje se da će se Grin vratiti na parket kroz nedelju dana. Nema sumnje da je Voriorsima i te kako potreban. Tim Stiva Kera je trenutno na 10. poziciji sa 17 pobeda i 18 poraza.

 

Standings provided by Sofascore