NBA

Kvikli hvali Rajakovića: Povukao me je u stranu i rekao da se ne zabavljam

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.01.2024 18:45
Imanuel Kvikli u dresu Toronto Reptorsa Tanjug/AP Photo/Brandon Dill
Imanuel Kvikli u dresu Toronto Reptorsa

Nakon tri godine sa Njujork Niksima, Toronto Raptorsi su postali nova kuća Imanuela Kviklija. U prva tri nastupa za novu ekipu, Kvikli beleži 20 poena, 4.7 skokova i 5.3 asistencije. Franšiza iz Kanade je upisala dve pobede i poraz u tom periodu. 

Ipak, ono što pravi razliku ako pitate Kviklija jeste pristup Darka Rajakovića. Američki košarkaš je ispričao šta mu je srpski trener rekao na meču protiv Memfis Grizlisa.

"Povukao me je u toku utakmice na stranu i rekao 'Ne zabavljaš se dovoljno. Moraš da se zabavljaš dok igraš'. Nikad mi nijedan trener to nije rekao, on je prvi", rekao je Kvikli.

Bivši igrač Niksa će na leto postati slobodan igrač, ali je za sada zadovoljan kako ga je nova ekipa prihvatila.

"Čitava organizacija je učinila sve da mi olakša. Pomoglo mi je porodično okruženje, igrači su me prihvatili i pokazali neke stvari kao i treneri. Cela organizacija je na vrhunskom nivou. Sa te strane, košarkaški deo privikavanje je bio lak da budem iskren", istakao je mladi bek.

 

 

Zadovoljan je i Rajaković, koji je takođe hvalio svog novog organizatora igre.

"On je odličan fit. U pitanju je igrač koji može dosta toga da uradi sa loptom u rukama. Njegov šut je nešto što pravi razliku u našu korist", zaključio je srpski stručnjak.

Toronto će svoj naredni meč u NBA ligi odigrati u San Fransisku protiv Golden Stejt Voriorsa. Kanadski tim se trenutno nalazi na 12. mestu Istočne konferencije sa 12 pobeda i 21 porazom.