NBA

Trener Lejkersa u svađi sa "pola svlačionice": Da li je ovo kraj za Darvina Hama u LA-u?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 19:20
Darvin Ham AP Photo/Gary McCullough
Darvin Ham

Posle serije neuspešnih rezultata LA Lejkersa u proteklom periodu, Darvin Ham okarakterisan je kao glavni krivac i vrlo verovatno bi mogao da bude smenjen sa pozicije šefa stručnog štaba, tvrde brojni američki mediji.

Iako je franšizi iz Los Anđelesa doneo prvi trofej Kupa NBA lige, Darvin Ham mogao bi uskoro da izgubi posao na klupi Lejkersa. Od finala u Las Vegasu protiv Indijane (123:109), "jezeraši" izgledaju neprepoznatljivo. U poslednjih 10 utakmica zabeležili su svega dve pobede, a prema pisanjima "Atletika", ceh će vrlo verovatno platiti bivši košarkaš Denvera, koji se navodno zavadio sa "pola svlačionice".

 

 

Hamu se zamera što je po 10. put ove sezone promenio startnu petorku na utakmici sa Majamijem. Pojedini igrači su se žalili da su izgubili ritam, a posebno mu se na teret stavlja činjenica da je Dianđela Rasela izbacio iz prve postave još od 23. decembra i meča sa Oklahomom (129:120). 

Na toj utakmici Lebron Džejms postigao je 40 poena, ali su ostali igrači bili zabrinuti zbog činjenice da na parketu nije bilo još nekog koji bi mogao da se nađe u ulozi organizatora igre. Rasel se u međuvremenu povredio (donja leđa), a da nevolja po Lejkerse bude gora, letošnje pojačanje Gejb Vinsent, koji pokriva pozicije plejmejkera i beka, biće van stroja skoro dva meseca zbog operacije kolena.

Zbog kadrovskih problema Ham je više puta "promešao karte" ove sezone. Naročito u poslednje tri utakmice, kada je svaki put izlazio sa novom startnom petorkom. A, sada će zbog toga verovatno ostati i bez posla. Igrači su nezadovoljni, Entoni Dejvis je posle utakmice sa Majamijem nagovestio da postoje određeni problemi unutar svlačionice, dok je Lebron Džejms, ljutito napustio istu.

Sa druge strane, Darvin Ham se "vadio" na kadrovske probleme.

"Imamo problema sa povredama. Povratićemo pravi ritam kada svi budu zdravi. Moramo da pronađemo pravu petorku. Kada su konstantno menjam rotaciju, normalno je da su igrači van ritma. Gotovo je nemoguće da ne bude tako, ali šta je tu je. Biće bolje ja se nadam", rekao je Ham posle meča sa Majamijem.

Sada se čeka epilog, pojedini američki mediji tvrde da su dani Darvina Hama na klupi Lejkersa odbrojani, a prema svemu sudeći, biće vrlo verovatno onako kako Lebron kaže...

 

Standings provided by Sofascore