NBA

Gde je Riki Rubio? Trener Kavalirsa nema tu informaciju

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

04.01.2024 00:07
Košarkaš Klivlend Kavalirsa, Riki Rubio Guliver/AP Photo/Mary Altaffer
Košarkaš Klivlend Kavalirsa, Riki Rubio

Klivlend Kavalirsi i dalje nemaju informacije kada je u pitanju Riki Rubio. Nakon utakmice sa Toronto Reptorsima, mediji su upitali trenera Kavsa, Džona-Blera Bikerstafa za status španskog košarkaša. Amerikanac nije bio od prevelike pomoći.

"Nemam nikakve informacije vezane za njega" kratak je bio Bikerstaf.

Rubio je u Klivlend stigao 2021. godine, a u decembru iste godine je pokidao ligamente levog kolena koje su ga odvojile od terena na duži period. Nakon oporavka, Španac je potpisao trogodišnji ugovor sa Kavalirsima vredan 18.4 miliona dolara na leto 2022. godine. Ipak, 33-godišnjak ove sezone nije odigrao nijedan meč u NBA ligi jer je pred početak sezone objavio kako će pauzirati svoju karijeri kako bi se posvetio svom mentalnom zdravlju.

"Odlučio sam da prekinem sa svim svojim profesionalnim aktivnostima kako bih sačuvao mentalno zdravlje. Hvala svim navijačima i ljduma iz Košarkaške federacije Španije koji su prihvatli ovu moju odluku i podržali me. Zamolio bih vas da poštujete moju privatnost i da mi dozvolite da se sučim sa time što imam, a ja ću se obratiti javnosti kad bude bilo vreme za to." bilo je saopštenje iskusnog plejmejkera pred Mundobasket koji je propustio.

 

 

Pre dve nedelje, američki mediji su preneli kako Kavalirsi traže način da raskinu saradnju sa Rubio. Franšizi iz Ohaja je potrebno mesto u rosteru koje zauzima Španac kako bi doveli adekvatno pojačanje usled povreda Dariusa Garlanda i Evana Moblija.

Iako su Kavsi imali razumevanja za Rubiovu situaciju, činjenica da razmišljaju o prekidu saradnje govori i da možda nećemo više gledati španskog organizatora igre na parketu.