NBA

Džordan Klarkson pred vratima Denvera: Klupa Nagetsa dobija ozbiljno pojačanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 17:00
Džordan Klarkson pred vratima Denvera: Klupa Nagetsa dobija ozbiljno pojačanje AP Photo/Rick Egan

Juta Džez mogla bi da postane ove zime jedna od "najvrelijih" franšiza. Klub iz Solt Lejk Sitija je u "rebildingu", pa će mnogi košarkaši biti stavljeni na transfer listu, a među njima i veteran Džordan Klarkson, koga će tokom NBA trejda pokušati da bezecuju Denver Nagetsi.

Prema navodima pojedinih američkih medija, nekoliko ekipa je u trci za iskusnog poentera i bivšeg šestog igrača Lig, poput Golden stejta, LA Lejkersa, Indijane, s tim da je franšiza iz Kolorada nešto bliža njegovom potpisu. Aktuelni šampioni poprilično su izmenili tim u odnosu na prošlu sezonu. Otišlo je nekoliko ključnih igrača sa klupe, pa bi dolaskom Klarksona, znatno ojačali drugu postavu, koja, ruku na srce, nije opravdala očekivanja ove sezone.

Sa 32 postignuta poena po utakmici, klupa Nagetsa tek je 22. u NBA ligi po učinku. Redži Džekson je za sada jedini koji igra dobro u kontinuitetu, dok ostali, mlađi igrači, ozbiljno kaskaju... Dovođenjem Klakrsona, inače šestog igrača Lige za 2021. godinu, tim iz Kolorada bi bio znatno konkurentiji u plej-ofu, gde bi uz pomenutog Redžija, predvodio drugu postavu šampiona.

Džordan Klarkson je uglavnom bio starter za Džezere u protekle tri godine, a tek je pre dve nedelje stavljen na klupu. Ove sezone postiže 17 poena po utakmici, uz 40 odsto šuta iz igre, a u proseku beleži i četiri skoka i pet asistencija.