NBA

Polako kreće sezona trejdova: Zanimljiva razmena Njujorka i Toronta

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

30.12.2023 19:30
Anunobi i Rend u duelu Tanjug/AP Photo/Peter K. Afriyie
Anunobi i Rend u duelu

Ekipa Njujorka definitivno želi da se umeša u borbu za NBA titulu. Niksi su napravili trejd sa Torontom koji bi mogao da promeni poredak na tabeli Istočne konferencije.

U Njujork će iz Reptorsa Ou Dži Anunobi i Prešus Ačuva, dok će put Kanade krenuti Ar Džej Beret, Imanuel Kvikli i pik druge runde, a ovu "trampu" potvrdio je i pouzdani Adrijan Vojnarovski.

 

 

Anunobi je fenomenalan dvosmerni igrač. Odlično ispunjava sve defanzivne zadatke i bez problema može da čuva bekove i krila. U napadu je takođe dobar, pre svega krasi ga visok košarkaški IQ, zna kada da utrči, ide na ofanzivni skok i velika je pretnja u šutu za tri poena. Takođe, u Niksima će sarađivati sa Džejlenom Bransonom i Džulijusom Rendlom koji vole da igraju sa loptom u rukama i čini se da im je saigrač poput Anunobija bio preko potreban.

Kada su u pitanju Kvikli i Beret koji idu u Toronto, oni će imati priliku da nastave svoj razvoj pod palicom srpskog trenera Darka Rajakovića.

Kvikli igra na poziciji beka, prošle godine je završio drugi u glasanju za šestog igrača godine i sada će u Reptorsima moći da uči od iskusnog Denisa Šrudera.

Kada je u pitanju Beret, produkt Djuk univerziteta, dolazak u Toronto je sigurno nešto posebno za njega, budući da će igrati pred "svojom", kanadskom publikom. Delovalo je da je njegov razvoj limitiran u ekipi sa Bransonom i Rendlom koji su kao i on levoruki, ali kao i on bez lopte nisu preterano korisni, te će biti zanimljivo pratiti kako će se Beret nametnuti u Reptorisma pored Skotija Barnsa.