NBA

Meloun i Nagetsi pružili podršku Gordonu: Samo nek nam se vrati fizički i mentalno zdrav!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.12.2023 16:12
Eron Gordon Tanjug/AP Photo
Eron Gordon

Trener Denvera Majk Meloun i pojedini igrači tima iz Kolorada oglasili su se nakon što je člana startne petorke Nagetsa Erona Gordona ujeo pas i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede.

Podsetimo, krilnog centra Denvera napao ga je sopstveni pas rase rotvajler u njegovoj kući tokom proslave katoličkog Božića. Pas mu je naneo teške telesne povrede na glavi, po rukama i ostalim delovima tela. Gordon je na kraju zbrinut u bolnici, gde je dobio čak 21 šav. Za sada nije poznato koliko će tačno odsustvovati sa parketa, ali prema rečima trenena Majka Melouna, tim će ga čekati koliko god bude bilo potrebno!

"Nećemo ga pritiskati. Potrebno je da se izleči i iznutra i spolja. Tako nešto nije jednostavno. Moraš rane da zalečiš fizički, ali i mentalno. Rekao sam mu da ga želimo na terenu i da smo bolji sa njim, ali da smo u isto vreme uz njega i da ga podržavamo. Kada bude mogao da se vrati i da igra na najvišem nivou, tu smo. Za to vreme imamo igrače koji su tu i koji mogu da popune tu rupu i njegov izostanak", rekao je Meloun.

Komentar su dali i Kentavijus Kouldvel-Poup i mladi Pejton Votson - Gordonovi saigrači u Denveru.

"Saznao sam za te vesti na treningu. Znamo da se ne oseća dobro trenutno. Razgovaraću sa njim, javiću mu da sam tu za njega", rekao je Poup, našta se nadovezao Votston.

"Na treningu sam čuo šta se dogodilo, maločas sam mu poslao poruku, da ostane pozitivan. Ovaj tim mu mnogo znači. To što nije sa nama je nešto veoma ozbiljno i nadamo se da će se vratiti na teren što pre", rekao je Votston.

Za sada nema dovoljno informacija koliko će tačno Gordon odsustvovati sa terena. Mnogo toga zavisi od njegovog opravka, ali prema prvim proračunima sigurno će pauzirati 2-3 nedelje. To će biti ozbiljan peh za Nagetse, budući da je Eron jedan od stubova odbrane tima iz Kolorada kao i jedan od najboljih igrača ekipe.

Ove sezone postiže 14 poena uz sedam skokova i tri asistencije po utakmici.