NBA

Milvoki ubedljiv u "Medison skver gardenu": Baksi rutinirali Nikse

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

23.12.2023 21:25
Kris Midlton i Kventin Grajms Tanjug/AP Photo/Peter K. Afriyie
Kris Midlton i Kventin Grajms

Košarkaši Milvokija slavili su na gostujućem terenu, u jednoj od najpoznatijih svetskih hala, "Medison skver gardenu", protiv Njujorka - 111:130 (27:36, 27:26, 33:38, 24:30).

Bila je ovo jedna krajnje ruitnska pobeda za Bakse koji su odmaj na početku došli do dvocifrene prednosti, koju su kasnije samo održavali, a pitanje pobednika se nije postavljalo niti u jednom momentu.

Imali su Niksi dobru seriju početkom treče deonice, ali je Milvoki i taj, kao i svaki pokušaj povratka uspešno odbio i upisao svoju 22 pobedu u sezoni.

Najzaslužniji za to bio je Janis Adetokumbo sa 28 poena i po sedam skokova i asistencija, Bobi Portis je ostvario dabl-dabl od 23 poena i 11 skokova.

U poraženom sastavu istakao se Džejlen Branson sa 36 poena, deset manje ubacio je Džulijus Rendl, dok je potpuno podbacio Ar Džej Beret, koji je imao 13 poena ali uz šut iz igre 5/17.

Zanimljivo je da će isti ovi timovi odmeriti snage i u ponedeljak, kada je katolički Božić, a taj meč na programu je od 18.00 po srednjeevropskom vremenu uz direktan prenos na TV Arena sport.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore