NBA

I to se dogodilo: Stef Kari posle pet godina i 268 utakmica nije pogodio trojku!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.12.2023 15:37
Plejmejker Golden stejta Stef Kari AP Photo/Steve Dykes
Plejmejker Golden stejta Stef Kari

I to se dogodilo. Košarkaš Golden stejta i po mnogima najbolji šuter NBA lige svih vremena Stef Kari, nije pogodio trojku na jednog utakmici. Konkretno, sinoć protiv Portlanda, pa je tako prekinuo niz od čak 268 mečeva u nizu na kojima je makar jednom bio precizan sa distance!

U pobedi Voriorsa nad Portlandom (118:114) Stef Kari doživeo je potpuni šuterski fijasko. Utakmicu je završio sa svega sedam poena, uz očajne procente iz igre 2/12, a šut sa distance promašio je svih osam puta. Što mu se nije dogodilo još od 1. decembera 2018. godine i utakmice protiv Milvokija.

 

 

Tada je Golden stejt i dalje igrao u Ouklendu sa Kevinom Durentom u timu, a nakon 268 utakmica i pet punih godina, Stef Kari, ponovio je jednu takvu partiju. Istina, imao je očajnih šuterskih izdanja tokom prethodnih sezona, ali je ipak pronalazio način da makar jednom pogodi šut sa distance.

Ipak, uprkos skromnoj partiji njihovog najboljeg igrača, Voriorsi su uspeli da zabeleže pobedu, a do 12. u sezoni vodio ih je Klej Tompson, koji je završio meč sa 28 poena, uz 69 odsto šut iz igre - 6/6 za dva, 5/10 za tri.

Sa druge strane istakao se bivši igrač Denvera, Džerami Grant sa 30 poena, dok je "naslednik" Dejmijana Lilarda, Anferni Sajmons dodao 24. Ali, ni to nije bilo dovoljno Blejzersima da izbegnu sedmi poraz u nizu.